Δευτέρα, 8 Μαρτίου

«Άρνηση Κυβέρνησης να ενημερώσει για το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην Βοιωτία»

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετά την άρνηση της Κυβέρνησης να απαντήσει για το ζήτημα του προγραμματισμού έργων του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Βοιωτία, ο βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης και ο υπεύθυνος ΚΤΕ Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Αρβανιτίδης επανέρχονται με νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές επισημαίνουν ότι, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα, αρχίζει η υλοποίηση υποδομών του φυσικού αερίου, σύμφωνα το Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2020-2024 της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), ενώ ειδικότερα για την Στερεά Ελλάδα, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης και τη διαδικασία με την οποία θα προκηρυχθούν τα έργα στις πόλεις της Θήβας και στη συνέχεια της Λιβαδειάς, ενώ προβλέπεται και η επέκταση των συνδέσεων βιομηχανικών καταναλωτών στη βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων.

Επιπλέον, τονίζουν ότι δεν έχει γίνει ακόμα επισήμως γνωστό ποιες θα είναι οι πόλεις και τα χωριά, που θα συνδεθούν εφεξής με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην Π.Ε. Βοιωτίας.

Κατόπιν αυτών, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να διευκρινίσει, πότε θα υπάρξει σύνδεση με τον αγωγό φυσικού αερίου, εκτός από τις πόλεις  Λιβαδειάς και Θηβών, των λοιπών πόλεων – εδρών των Δήμων και χωριών της  Βοιωτίας και με ποιο σχετικό προγραμματισμό και  χρονοδιάγραμμα.

Share.

Leave A Reply