Κυριακή, 11 Απριλίου

Άρση ασυλίας Α. Κουτσούμπα και Γ. Πούλου για το πανηγύρι στην Αλίαρτο

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε κλίμα έντασης διεξήχθη η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, με την ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση να ψηφίζουν υπέρ της άρσης της ασυλίας των βουλευτών Ανδρέα Κουτσούμπα (ΝΔ) και Γιώτας Πούλου (ΣΥΡΙΖΑ) για παραβίαση των υγειονομικών μέτρων λόγω της συμμετοχής τους σε πανηγύρι αθλητικής ομάδας στην Αλίαρτο, τον περασμένο Ιούλιο.

Το θέμα είχε πάρει πανελλαδική διάσταση κυρίως για τη συμμετοχή του κ. Κουτσούμπα και τις φωτογραφίες που τον έδειχναν να σέρνει το χορό.

Η Γ. Πούλου υποστήριξε πως σε αντίθεση με τον Αν. Κουτσούμπα, εκείνη απηύθυνε χαιρετισμό, κάθισε για λίγο και εν συνεχεία αποχώρησε, ζητώντας να μην αρθεί η ασυλία της.

Η διεξαγωγή του πανηγυριού είχε γίνει με όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, όμως η κατάσταση ξέφυγε εκτός ελέγχου χωρίς  τήρηση των μέτρων και πρωτοφανείς εικόνες συνωστισμού.

Το γεγονός είχε προκαλέσει την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του αρμόδιου εισαγγελέα.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του ΚΚΕ και του ΜΕΡΑ25 πείστηκαν από τις εξηγήσεις της, με την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να ζητά όμως την άρση της ασυλίας του Αν. Κουτσούμπα, αφού υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία αψήφησε τα μέτρα προστασίας και συμμετείχε στο γλέντι.

Οι ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας των δύο βουλευτών, με το ΚΚΕ να δηλώνει «παρών» για τον Αν. Κουτσούμπα και κατά για την Γ. Πούλου. Επιπλέον, το ΜΕΡΑ25 επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

Αίσθηση προκάλεσε η διαφοροποίηση του βουλευτή της ΝΔ, Σταύρου Κελέτση, ο οποίος παρά την κομματική «γραμμή» καταψήφισε την άρση ασυλίας των δύο βουλευτών.

Την τελική απόφαση θα λάβει πιθανότατα την ερχόμενη βδομάδα η Ολομέλεια με ονομαστική ψηφοφορία.

 

Share.

Leave A Reply