Πέμπτη, 15 Απριλίου

Αίσιο τέλος για 6 κουταβάκια που θάφτηκαν ζωντανά από συνεργείο του Δ. Λεβαδέων

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για 6 μικρά αδέσποτα κουταβάκια που θάφτηκαν ζωντανά κατά τη διάρκεια τεχνικών εργασιών, συνεργείου του Δ. Λεβαδέων, σε περιοχή της Λιβαδειάς.

Η φιλοζωική οργάνωση “Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς” γνωστοποίησε το περιστατικό  με ανάρτηση στο F/b, και όπως ανέφερε, την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, μηχάνημα του Δήμου έθαψε ζωντανά τα μικρά σκυλάκια.

Μέλος του συλλόγου έφτασε στο σημείο, όπου συνήθιζαν να βρίσκονται τα κουτάβια με την μητέρα τους, άκουσε το κλάμα τους και μόλις κατάλαβε  τι είχε συμβεί άρχισε να σκάβει με τα χέρια.

Με την άμεση συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τα κουταβάκια απεγκλωβίστηκαν έγκαιρα ενώ ο χειριστής του μηχανήματος υποστήριξε ότι δεν τα είχε αντιληφθεί καθώς θεώρησε ότι βρίσκονταν σε άλλο σημείο με τη μητέρα τους.

Την προσωρινή φιλοξενία τους  ανέλαβε ο Δήμος, ενώ ζητούνται οικογένειες που θα μπορούσαν να υιοθετήσουν τα μικρά και τη μητέρα τους.

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Λεβαδέων ζήτησε συγνώμη για το ατυχές περιστατικό: 

Με αφορμή χθεσινή ανάρτηση δημότη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την επίρριψη χωμάτων σε αδέσποτα κουτάβια, ο Δήμος Λεβαδέων αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για το ατυχές συμβάν και να διευκρινίσει ότι το συνεργείο του Δήμου Λεβαδέων που πραγματοποιεί χωματουργικές εργασίες στην περιοχή δεν γνώριζε την ύπαρξη τους.

Για καλή μας τύχη με την άμεση παρέμβαση της φιλοζωικής οργάνωσης «Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς» και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τα κουταβάκια διασώθηκαν και ο Δήμος Λεβαδέων ανέλαβε τη φροντίδα τους με τη μεταφορά τους σε συνεργαζόμενο κτηνίατρο για τον εμβολιασμό τους και για τη στείρωση και τσιπάρισμα του ενήλικου ζώου.

Δείτε το VIDEO

 

Share.

Leave A Reply