Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου

Ανδρέας Τοουλιάς: αργή η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων στη Βοιωτία

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αργή είναι η αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού φορτίου στη Βοιωτία, σύμφωνα με τον εντεταλμένο για την πανδημία περιφερειακό σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας, Ανδρέα Τοουλιά, που μίλησε στο ΣΕΙΡΙΟfm.

Η συγκεκριμένη επισήμανση δημιουργεί φόβους ότι μπορεί να παραταθούν τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα στην περιοχή μας ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα της Παρασκευής από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με τον κ. Τοουλιά, το τελευταίο δεκαήμερο, τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στη Βοιωτία από 180 που ήταν, όταν ξεκίνησαν τα αυστηρότερα μέτρα, έπεσαν σε 138, ωστόσο είναι ασαφές τι γίνεται με τις μετακινήσεις, οι οποίες παίζουν καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις της αρμόδιας επιτροπής της ΓΓΠΠ.

Τόνισε πάντως ότι από την πλευρά της περιφέρειας ασκούνται πιέσεις για την άρση των μέτρων, που πλήττουν κυρίως το λιανεμπόριο.

Οκ. Τοουλιάς αναφέρθηκε και στην πορεία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού αναφέροντας ότι υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω του μικρού αριθμού εμβολίων και των περιορισμένων εμβολιαστικών κέντρων.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον αρχικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, για την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας προβλέπονταν η λειτουργία 144 εμβολιαστικών κέντρων ωστόσο σήμερα εμβολιασμοί γίνονται στα νοσοκομεία και σε κάποια Κέντρα Υγείας.

Ακούστε τη συνέντευξη Τοουλιά στη Μαρία Σφυρή

 

 

 

 

 

 

Share.

Leave A Reply