Κυριακή, 18 Απριλίου

Από την Παρασκευή απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21:00

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τον περιορισμό των μετακινήσεων από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, σε όλη την Ελλάδα ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, με έναρξη ισχύος από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, θα επιτρέπονται μόνο οι μετακινήσεις για:

  • Εργασία – Απαιτείται η βεβαίωση εργοδότη
  • Υγεία – Κωδικός sms 1
  • Συνοδεία κατοικίδιων – Κωδικός sms 6

Σε ό,τι αφορά την ατομική άθληση, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι αυτή δεν αφορά στην άθληση, προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως τρία άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών.

Επανέλαβε πως το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται.

Όσον αφορά την τηλεργασία, ανακοίνωσε πως κάθε οργανισμός του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.

Συνέστησε και στους τηλεοπτικούς σταθμούς να προσαρμοστούν στα συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στο απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο.

Απευθυνόμενος στους πολίτες, είπε πως οι επόμενες εβδομάδες παραμένουν ιδιαίτερα κρίσιμες. Ωστόσο είμαστε σε ένα κομβικό σημείο, που χρειάζεται να οπλιστούμε με υπομονή και επιμονή για να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Share.

Leave A Reply