Τετάρτη, 3 Μαρτίου

Από την 1η Φεβρουαρίου η άρση του αυστηρού lockdown-τα μηνύματα των δημάρχων της Βοιωτίας

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με ικανοποίηση υποδέχθηκαν την άρση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων  οι τέσσερις δήμοι της Βοιωτίας που από “κόκκινοι” γίνονται “κίτρινοι”.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι η άρση των μέτρων, θα εφαρμοστεί από τις 06:00 της 1ης Φεβρουαρίου και ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός όσον αφορά την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού.

“Η τοπική μας αγορά τίθεται ξανά σε λειτουργία, θέτοντας πάντα σε προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας. Τηρούμε όλα τα μέτρα και τις οδηγίες προστασίας, κρατάμε τις αποστάσεις και χρησιμοποιούμε τις προστατευτικές μάσκες” αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δ. Λεβαδέων.

Με τη φράση “Στο…. Πορτοκαλί ξανά ο δήμος μας” η δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη σε ανάρτηση της στο f/b κάνει λόγο για νίκη της ατομικής ευθύνης:

“Η άρση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων αποτελεί μία ακόμη νίκη της ατομικής ευθύνης που επιδείξαμε όλοι μας τις τρεις περίπου εβδομάδες της σκληρής καραντίνας.
Η τήρηση των μέτρων προστασίας και η συμμόρφωση στις υποδείξεις των επιστημόνων αποδείχθηκαν όπλα στα χέρια των συμπολιτών μας ώστε να αποφευχθεί μία γενικευμένη, έξαρση των κρουσμάτων που θα έθετε σε περιπέτειες το δήμο μας και την υγεία των συνδημοτών μας.
Από την πρώτη ημέρα αυτής της πανδημικής κρίσης ο δήμος λαμβάνει συνεχώς όλα τα αναγκαία μέτρα και πρωτοβουλίες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Τα σχολεία μας είναι απόλυτα προετοιμασμένα για να υποδεχθούν από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου και τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Όμως δεν εφησυχάζουμε.
Συνεχίζουμε με το ίδιο πείσμα μέχρις ότου πάρουμε πίσω τις ζωές μας.
Χέρια – Αποστάσεις – Μάσκα.
Υπομονή και δύναμη”
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης αναφέρεται στις δύσκολες καταστάσεις που πέρασε ο Δήμος του, ο οποίος πλέον είναι “καθαρός”:
ΜΕΤΑ από ένα και πλέον μήνα Πρόσθετων Περιοριστικών Μέτρων, πρώτα στην ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΙΩΝ, μετά σε ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ και εν συνεχεία σε ΟΛΟ ΤΟ Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ……
ΜΕΤΑ από δύσκολες καταστάσεις που ζήσαμε, με ΦΟΒΟ για την δημόσια υγεία….
ΜΕΤΑ από ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ που όλους μας κλόνισαν, που μας στεναχώρησαν και στεναχωρήσαμε…..
ΜΕΤΑ από υπερπροσπάθεια όλων μας, ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ και ΔΗΜΟΤΩΝ, με τους οποίους ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΜΕ άριστα….
ΜΕΤΑ από υποδειγματική ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με όλους τους αρμόδιους φορείς….
ΜΕΤΑ από εκατοντάδες παρεμβάσεις και test ανίχνευσης του κορονοϊού που διενεργήθηκαν και φυσικά συνεχίζονται…
Σήμερα ΕΙΣΠΡΆΤΤΟΥΜΕ το αποτέλεσμα.
Ο Δήμος ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ βγήκε από τα Πρόσθετα Περιοριστικά Μέτρα ΚΑΘΑΡΟΣ και με τον πληθυσμό του ασφαλή.
Ο Δήμος μας είναι ΑΣΦΑΛΗΣ και το κυριότερο ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ξέρουν πως να προστατευτούν και να προστατέψουν το κοινωνικό Σύνολο.
Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ απέκτησε περιεχόμενο και έγινε βίωμά μας.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ. ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΣΚΛΗΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΑΛΛΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!!
ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ !!!
Τήρηση των μέτρων για να μην ξαναβρεθούμε πάλι στο “κόκκινο” το μήνυμα του δημάρχου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας Γιάννη Σταθά.
“ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΡΟΎΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΊΕΣ ΤΏΝ ΕΙΔΙΚΏΝ..!!! ΈΧΟΥΜΕ ΠΟΛΎ ΔΡΌΜΟ ΑΚΌΜΗ ..!!! ΑΝΆ ΠΆΣΑ ΣΤΙΓΜΉ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΜΠΟΎΜΕ ΠΆΛΙ ΣΤΟ ΚΌΚΚΙΝΟ..!!!
Απογοήτευση ωστόσο επικρατεί στους δύο δήμους για τους οποίους παρατείνεται το αυστηρό lockdown, Θηβαίων και Τανάγρας.
Υπομονή ζητάει ο δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου: 
“Η αλήθεια είναι ότι έχουμε κουραστεί όλοι μας!!!
Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του Δήμου συνεχίζουν να δοκιμάζονται και οι επιπτώσεις είναι ήδη δυσάρεστες με κίνδυνο να διογκωθούν. Όμως τα επιδημιολογικά δεδομένα με βάση τους κανόνες που έχει θέσει η Πολιτική Προστασία οδήγησαν στην απόφαση τους να συνεχιστούν τα περιοριστικά μέτρα στον Δήμο μας που για όλους μας είναι δυσάρεστα και φυσικά ανεπιθύμητα. Είμαι σε συνεχή επικοινωνία όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα μέχρι και σήμερα παρακολουθώντας την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή μας και διεκδικώντας την άρση των περιοριστικών μέτρων. Οι αποφάσεις είναι των αρμοδίων Υπουργείων τις οποίες δυστυχώς δεν συμμετέχουμε. Καλούμαστε όμως να τις εφαρμόσουμε όσο δυσάρεστες και αν είναι εφόσον πρέπει να προστατευθεί το υπέρτατο αγαθό την δημόσιας υγείας. Είναι δεδομένη η στήριξη μας σε όσους πλήττονται αλλά και σε όλους τους πολίτες. Απευθύνομαι σε όλους και ζητώ όλοι μαζί να κάνουμε υπομονή και φυσικά να τηρήσουμε τα προτεινόμενα μέτρα ούτως ώστε να είναι η εβδομάδα που θα διανύσουμε η τελευταία με έκτακτα περιοριστικά μέτρα.
Ζητώ από την πολιτεία να επιδείξει την έμπρακτη στήριξη της στις δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις ειδικά του Δήμου μας για τον Γολγοθά που ανεβαίνουν.
Όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε τον σκόπελο και θα βγούμε νικητές και πιο δυνατοί από αυτήν τη δοκιμασία!!!”
Share.

Leave A Reply