Παρασκευή, 16 Απριλίου

Αύξηση Δημοσίων Επενδύσεων στον προϋπολογισμό της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το 2021

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προϋπολογισμός ύψους 140.998.892,43 € για το 2021 εγκρίθηκε, από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας. 

Κατά τη χθεσινή Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναλύθηκαν βασικά στοιχεία του προϋπολογισμού, κατά άξονα εσόδων και δαπανών.

Σύμφωνα με την περιφερειακή αρχή το σημαντικότερο για τους Στερεοελλαδίτες, είναι η εμφατικά αναπτυξιακή και κοινωνική στόχευση του προϋπολογισμού, ο οποίος προβλέπει για το 2021 δημόσιες επενδύσεις ύψους 78.213.907,71 €.

Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εμφανίζεται αυξημένο κατά 14,7 εκατ. ευρώ, ή 23% σε σύγκριση με το 2020.

Στα αξιοσημείωτα του προϋπολογισμού είναι επίσης:

  • Η διατήρηση και ενίσχυση σημαντικών πρωτοβουλιών κοινωνικής μέριμνας, όπως ενδεικτικά η παροχή γευμάτων σε σχολεία της Περιφέρειας.
  • Η αύξηση του Τακτικού Αποθεματικού στα 866.463,68 €.

«Ευχαριστώ τους περιφερειακούς συμβούλους όλων των παρατάξεων για το γόνιμο διάλογο και την έγκριση του προϋπολογισμού μας. Ένας προϋπολογισμός με ισχυρό αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο, που αποκρίνεται στις ανάγκες και τις προκλήσεις της εποχής μας. Ένας προϋπολογισμός για τις Υποδομές, το Περιβάλλον, την Υγεία. Με ισχυρές αναφορές στην Παιδεία, τον Πολιτισμό και την Κοινωνική Μέριμνα.»

»Η ισόρροπη και πολύπλευρη προσέγγιση, καθώς και όλοι οι βασικοί δείκτες του προϋπολογισμού πραγματώνουν τις στοχεύσεις και προτεραιότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και για το 2021», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Ακολούθως, ο Άρης Τασιός, αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης επί οικονομικών θεμάτων, δήλωσε:

 «Με την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2021 ο οποίας ανέρχεται  σε 140.998.892,43€, συνεχίζουμε τις αναπτυξιακές μας δράσεις σε όλη τη Στερεά αξιοποιώντας τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα, ανταποκρινόμενοι παράλληλα στις δυσκολίες των καιρών και στις ανάγκες και την καθημερινότητα των πολιτών. Ο Προϋπολογισμός του 2021 είναι ένας καθαρά αναπτυξιακός προϋπολογισμός με σημαντικό κοινωνικό πρόσημο, με τον οποίον θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών, υπηρετώντας παράλληλα το αναπτυξιακό μας όραμα για την Στερεά Ελλάδα».

Share.

Leave A Reply