Κυριακή, 7 Μαρτίου

Γ. Μουλκιώτης: «Η κυβέρνηση αρνείται να απαντήσει για τη στήριξη των παραγωγών πατάτας και κρεμμυδιού στη Βοιωτία

Pinterest LinkedIn Tumblr +

O βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης, επαναφέρει στην Βουλή το ζήτημα της ουσιαστικής στήριξης των παραγωγών πατάτας και κρεμμυδιού στην Βοιωτία, μετά την άρνηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων να απαντήσει στη Βουλή.  

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής τονίζει ξανά ότι οι παραγωγοί των δύο αυτών βασικών προϊόντων της Βοιωτίας, που αποτελούν απαιτητικές καλλιέργειες με υψηλό κόστος παραγωγής, έχουν περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο. Μετά τη συγκομιδή της καλοκαιρινής και φθινοπωρινής πατάτας, η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο αφού προστέθηκε στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση από τη συγκομιδή της ανοιξιάτικης πατάτας, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται το πρόβλημα της αδυναμίας  διάθεσης των ποσοτήτων κρεμμυδιού που συγκομίστηκε το καλοκαίρι.

Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη, αφού λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν, η ζήτηση των προϊόντων  αυτών ήταν και εξακολουθεί να είναι σημαντικά μειωμένη δεδομένου ότι η εστίαση και τα ξενοδοχεία παρέμειναν κλειστά και ο τουρισμός μειώθηκε δραματικά.

Κατόπιν αυτών, ζητά για δεύτερη φορά από τον αρμόδιο Υπουργό, να λάβει άμεσα μέτρα  ώστε να συμπεριληφθούν οι παραγωγοί καλοκαιρινής, φθινοπωρινής πατάτας και κρεμμυδιού της Βοιωτίας στα έκτακτα μέτρα ενίσχυσης για τον Covid-19.

Τέλος, ερωτά σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προχωρήσει αναφορικά με τις ποσότητες προϊόντων που έχουν ήδη αποθηκεύσει οι παραγωγοί και αδυνατούν να διαθέσουν στην αγορά.

Share.

Leave A Reply