Τετάρτη, 3 Μαρτίου

Γ. Μουλκιώτης: «η κυβέρνηση προστατεύει τους εργαζόμενους της Βοιωτίας με ..… ατομική ευθύνη»

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Γιώργος Μουλκιώτης, βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας έθεσε στη Βουλή το ζήτημα της αναγκαιότητας λήψης μέτρων για την αποτελεσματική προστασία εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.

Στην τοποθέτησή του επεσήμανε ότι οι εργαζόμενοι της Βοιωτίας – μια περιφερειακή ενότητα όπου αναπτύσσεται μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές ζώνες της Ελλάδας και την οποία καθημερινά επισκέπτονται χιλιάδες εργαζόμενοι από την Αττική και άλλες όμορες περιφερειακές ενότητες με αποκλειστική ευθύνη των εργοδοτών – βιώνουν έντονο αίσθημα ανασφάλειας μετά την αιφνιδιαστική επιβολή του lockdown, που συνεχίζεται για τρίτη εβδομάδα, καθώς οι ίδιοι συνεχίζουν να απασχολούνται σε χώρους εργασίας όπου κανείς δεν γνωρίζει αν προστατεύονται αποτελεσματικά ή όχι από τον φονικό ιό SARS-CoV-2.

Κατόπιν αυτών, ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να ληφθούν άμεσα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, όπως δωρεάν παροχή μέτρων προστασίας και διεξαγωγή συνεχών μαζικών τεστ σε όλες τις επιχειρήσεις εντός της ΠΕ Βοιωτίας, ώστε να μην είμαστε μάρτυρες εξάπλωσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Τέλος, να ενταθεί ο απαιτούμενος άμεσος και συνεχής έλεγχος τήρησης όλων των μέτρων προστασίας που προβλέπονται στους εργασιακούς χώρους.

Ο Υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου ανέφερε  ότι αν και οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται κατά την περίοδο της πανδημίας από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς είναι τακτικοί, κανένας ελεγκτικός μηχανισμός δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο των επιχειρήσεων, υπογραμμίζοντας ότι καίρια σημασία στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού έχει η ατομική ευθύνη. Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν ιδιαίτερα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στην ΠΕ Βοιωτίας αλλά θα ισχύσει ό,τι εφαρμόζεται αντίστοιχα και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, οι οποίες βρίσκονται σε lockdown.

Share.

Leave A Reply