Τρίτη, 13 Απριλίου

Γ. Μουλκιώτης: «Λήψη άμεσων μέτρων στήριξης των επαγγελματιών ΤΑΞΙ στη Βοιωτία»

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τη λήψη άμεσων μέτρων στήριξης του κλάδου των ταξί ζητάει ο βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης, με σχετική ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Υποδομών και Εργασίας.

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής τονίζει ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά και στον κλάδο των ταξί, με τεράστια μείωση του τζίρου τους τους μήνες της πανδημίας, ενώ η επιβολή του νέου περιορισμού κυκλοφορίας των πολιτών ενέχει ορατούς κινδύνους για την επαγγελματική τους επιβίωση.

Επιπλέον, τονίζει ότι δεν κατέστη δυνατόν να ενταχθούν στο πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής σε ποσοστό που υπερβαίνει το 90%, λόγω των προβλεπόμενων προϋποθέσεων και δεδομένου ότι τα ταξί δεν είχαν απασχόληση από την αρχή της πανδημίας και στη συνέχεια, με βασικό χαρακτηριστικό τον χωρίς διακυμάνσεις, μόνιμα και σταθερά μειωμένο τζίρο τους.

Κατόπιν αυτών, ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την στήριξη του βαθύτατα χειμαζόμενου κλάδου των επαγγελματιών ταξί και ερωτά εάν εξετάζουν την λήψη μέτρου της επιδότησης μέσω voucher για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ευπαθείς συμπολίτες, πολυτέκνους και εργαζομένους με εισοδηματικά κριτήρια, προκειμένου να μετακινούνται με ταξί.

Share.

Leave A Reply