Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου

Γ. Μουλκιώτης: «Οι οικογενειακοί επενδυτές Φωτοβολταϊκών της Βοιωτίας κινδυνεύουν»

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ζήτημα οικονομικού αδιεξόδου τουλάχιστον 40.000 πολιτών που έχουν επενδύσει σε Φωτοβολταϊκά Στέγης, μεταξύ των οποίων, πολλοί και από το νομό Βοιωτίας, έθεσε ο βουλευτής Γιώργος Μουλκιώτης, με ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, αναδεικνύοντας παράλληλα και το γεγονός πως για την παρούσα κυβέρνηση “οι ενεργειακές πολιτικές, αν δεν υποβοηθούν τα μεγάλα συμφέροντα, απλώς δεν αποτελούν … προτεραιότητες”.

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής τονίζει ότι, με τον πρόσφατο νόμο 4759/2020, τα μικρά Φωτοβολταϊκά Στέγης, μετά τις μειώσεις από το 2014, επιβαρύνονται και με εισφορά 6%, οριζόντια, το ίδιο, όπως και στα μεγάλα επιχειρηματικά πάρκα. Παράλληλα, με Υπουργική Απόφαση, μειώνεται σε 6kW η μέγιστη ισχύς τους αντί για 10kW (Ειδικό Πρόγραμμα Στεγών 2009- 2020).

Επισημαίνει επίσης ότι οι παραπάνω αλλαγές καθιστούν οικονομικά ασύμφορη για τους ιδιοκτήτες τόσο τη διατήρηση των Φωτοβολταϊκών Στέγης όσο και την εγκατάσταση νέων.

Κατόπιν αυτών, ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες προκειμένου οι ιδιοκτήτες/επενδυτές των Φωτοβολταϊκών Στέγης να εξαιρούνται από την περικοπή του 6% και να ενισχυθεί η ανάπτυξη των Φωτοβολταϊκών Στέγης με τα τόσα πλεονεκτήματα που συνεπάγονται και για τους μικρούς οικιακούς καταναλωτές και για το περιβάλλον.

Share.

Leave A Reply