Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου

Γ. Πούλου: άμεση ενίσχυση των βαμβακοπαραγωγών της Βοιωτίας

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με αναφορά προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και  Οικονομικών, η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου, θέτει ζήτημα έκτακτης ενίσχυσης των βαμβακοπαραγωγών.

Η αναφορά Πούλου στηρίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το «Συντονιστικό Παραγωγικών Φορέων Βάμβακος» ζητώντας την άμεση ενίσχυση του κλάδου, την οποία υπογράφουν 22 αγροτικοί φορείς, μεταξύ των οποίων και η Οργάνωση Παραγωγών Βάμβακος Αγροτικού Συνεταιρισμού Ορχομενού.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ αναφέρει:

Η πανδημία του κορωνοϊού μαζί με την πανδημία των κούφιων υποσχέσεων της Κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν φέρει και τους βαμβακοπαραγωγούς σε απόγνωση.

Οι διεθνείς τιμές καταρρέουν, ενώ την ίδια στιγμή τα εκκοκκιστήρια καθορίζουν τις εγχώριες τιμές με μεγάλη καθυστέρηση, αυθαίρετα και σε βάρος των παραγωγών, όπως είχε καταγγείλει τον Δεκέμβριο ο Αγροτικός Σύλλογος Λιβαδειάς.

Η Κυβέρνηση παρακολουθεί με σταυρωμένα τα χέρια τη φτωχοποίηση των βαμβακοπαραγωγών, οι οποίοι έχουν ήδη χάσει το 25% του εισοδήματός τους! Η επιστρεπτέα προκαταβολή, στην οποία εντάχθηκαν λίγοι, δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημά τους, η μόνη λύση είναι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Το δίκαιο αίτημα των 3.200 βαμβακοκαλλιεργητών της Βοιωτίας, αλλά και των υπόλοιπων 42.800 συναδέλφων τους σε ολόκληρη τη χώρα, πρέπει να γίνει σήμερα κιόλας δεκτό από την Κυβέρνηση!  

Share.

Leave A Reply