Κυριακή, 18 Απριλίου

Γ. Πούλου: άμεση στήριξη τους εισοδήματος των βαμβακοπαραγωγών

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ερώτηση στην Βουλή σχετικά με τις σοβαρές συνέπειες που έχει για το εισόδημα των βαμβακοπαραγωγών η πτώση των τιμών πώλησης του προϊόντος κατέθεσαν η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου και 24 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της Θ. Τζάκρη.

Όπως αναφέρουν:

Οι παραγωγοί βαμβακιού σε ολόκληρη την χώρα βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς οι τιμές κατρακυλούν, ενώ τα κόστη παραγωγής ολοένα  αυξάνονται. Τελευταίο «βαρίδι» αποτελεί το νέο χαράτσι στο αγροτικό πετρέλαιο από 1/1/2021 που νομοθέτησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Χατζηδάκης.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βορίδης, δεν διστάζει να εμπαίζει τους βαμβακοκαλλιεργητές, υποστηρίζοντας ότι: η πώληση ακόμη και σε εξευτελιστικές τιμές είναι απαραίτητη για να καταγραφεί κάποια εμπορική κίνηση, ενώ παράλληλα φροντίζει να μην εφαρμόζει το έργο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία των παραγωγών, με υποχρεωτικές συμβάσεις για την πώληση σύσπορου βάμβακος και υποχρεωτική ανάρτηση στα εκκοκκιστήρια της διεθνούς τιμής βάμβακος σε εμφανές σημείο.

Ζητούμε την άμεση στήριξη τους εισοδήματος των βαμβακοπαραγωγών με την  δίκαιη τιμολόγηση του προϊόντος!

Share.

Leave A Reply