Τρίτη, 2 Μαρτίου

Γ. Πούλου: η κυβέρνηση διαλύει τα ΕΛΤΑ σε όλη τη Βοιωτία

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Η Κυβέρνηση διαλύει τα ΕΛΤΑ προκαλώντας χάος και στη διανομή των συντάξεων” αναφέρει σε ανακοίνωση της η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώτα Πούλου τονίζοντας παράλληλα ότι “ξεκίνησε η εφαρμογή του σχεδίου Μητσοτάκη – Πιερρακάκη για διάλυση των ΕΛΤΑ προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων”.

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση της με αναφορές στη συγχώνευση υποκαταστημάτων στη Βοιωτία:

Η Κυβέρνηση αφήνει ταχυδρομεία με έναν μόνο διανομέα, απολύει συμβασιούχους, σπρώχνει τους εργαζόμενους σε «εθελούσια έξοδο», ενώ αραιώνει δραματικά τις διανομές.

Από τους 5700 υπαλλήλους των ΕΛΤΑ θα μείνουν μόλις 3700!

Για τον λόγο αυτό κατέθεσα Αναφορά στην Βουλή με θέμα την ανακοίνωση που εξέδωσε στις 28 Ιανουαρίου 2020 ο Δήμαρχος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, κ. Ιωάννης Σταθάς, ζητώντας από την Κυβέρνηση την άμεση στελέχωση των ΕΛΤΑ στον Δήμο του.

Το σχέδιό τους δεν σταματά σε έναν Δήμο, διαλύει τα ΕΛΤΑ σε όλη τη Βοιωτία!

Από τα 8 υποκαταστήματα ΕΛΤΑ (Λιβαδειά, Θήβα, Δίστομο, Αράχωβα, Σχηματάρι, Αλίαρτο, Ορχομενό, Παραλία Διστόμου), με τις συγχωνεύσεις πιθανότατα θα μείνουν μόνο 2, σε Λιβαδειά και Θήβα!

Ταυτόχρονα στους διανομείς προβλέπονται τραγικές μειώσεις, αφού π.χ. στον Ορχομενό θα μείνει μόνο ένας, από τους 3 που εργάζονται σήμερα, ενώ  στη Λιβαδειά από τους 4 διανομείς θα μείνουν 2, και η διανομή θα γίνεται κάθε 3 μέρες!

Με ευθύνη της Κυβέρνησης και σε συνδυασμό με το κλείσιμο των Τραπεζικών υποκαταστημάτων, οι συνταξιούχοι δεν θα εισπράττουν τις συντάξεις στην ώρα τους, οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού και του τηλεφώνου θα φτάνουν καθυστερημένα, τα δέματα θα μένουν στα αζήτητα.

Οι ορεινές και νησιωτικές μειονεκτικές περιοχές θα αποκοπούν τελείως από την υπόλοιπη χώρα…  

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτείνει να σταματήσει σήμερα το σχέδιο καταστροφής των ΕΛΤΑ, να εγγυηθεί η κυβέρνηση, ταχυδρομικές υπηρεσίες για όλη τη χώρα, και κυρίως για τις απομακρυσμένες, μειονεκτικές περιοχές! 

Share.

Leave A Reply