Τετάρτη, 3 Μαρτίου

Γ. Πούλου: “Ο ελληνικός αθλητισμός στον πάγο με ευθύνη της Κυβέρνησης”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των προβλημάτων στον αθλητισμό, εξαιτίας της πανδημίας, ασκεί η βουλευτής Βοιωτίας,  Γιώτα Πούλου, τονίζοντας πως «δεν ακολούθησε την πρακτική των άλλων ευρωπαϊκών κρατών για λειτουργία του αθλητισμού με αυστηρό πρωτόκολλο προστασίας». Παράλληλα υπενθυμίζει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ασφαλή επανεκκίνηση του αθλητισμού στη χώρα μας.

Η ανακοίνωση της κ. Πούλου:

«Η Κυβέρνηση δεν ακολούθησε την πρακτική των άλλων ευρωπαϊκών κρατών για λειτουργία του αθλητισμού με αυστηρό πρωτόκολλο προστασίας. Αντίθετα επέβαλε οριζόντιες απαγορεύσεις που οδήγησαν τους αθλητές, τα σωματεία και τους επαγγελματίες του χώρου σε απόγνωση.

Τα αθλητικά σωματεία δεν λειτουργούν από τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι, προπονητές, γυμναστές και λοιπό προσωπικό, να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Τα ψίχουλα που μοιράζει τώρα η Κυβέρνηση, με καθυστέρηση 10 μηνών, δεν τα σώζουν. Στο ίδιο αδιέξοδο βρίσκονται οι 50 χιλιάδες εργαζόμενοι στα γυμναστήρια και στις άλλες επιχειρήσεις σωματικής άσκησης που οδηγούνται πλέον σε οριστικό λουκέτο.

Επιπλέον, οι επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική υγεία μιας ολόκληρης γενιάς αθλητών και αθλούμενων είναι τεράστιες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε έγκαιρα συγκεκριμένες προτάσεις:

  1. Επανέναρξη όλων των εθνικών πρωταθλημάτων σε όλες τις κατηγορίες, με εξειδίκευση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που εφαρμόζονται στα πρωταθλήματα της Super League Ποδοσφαίρου και Basket League1.

2. Απελευθέρωση προπονήσεων, ατομικών και ομαδικών, σύμφωνα με τα επιμέρους υγειονομικά πρωτόκολλα.

3. Λειτουργία όλων των κολυμβητηρίων της χώρας. Διεξαγωγή όλων των αθλημάτων που πραγματοποιούνται στο φυσικό περιβάλλον.

4. Επαναλειτουργία των Ακαδημιών, με βάση το ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο που εφαρμόζεται ήδη στα δημοτικά σχολεία.

5. Άμεση επαναλειτουργία γυμναστηρίων και αθλητικών σχολών.

6.  Απελευθέρωση αγωνιστικών διοργανώσεων σε όλα τα ατομικά αθλήματα.

Οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση αυξάνει τις ευθύνες της Κυβέρνησης.»

Share.

Leave A Reply