Παρασκευή, 16 Απριλίου

Γ. Πούλου: «Πράσινο Τέλος» και χαράτσια δίχως τέλος για τον αγροτικό κόσμο

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε τριπλό χτύπημα εναντίον των αγροτών, των ενεργειακών κοινοτήτων και των μικροεπενδυτών ΑΠΕ προχώρησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τροπολογία που κατέθεσε στην Βουλή, σύμφωνα με τη βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Γιώτα Πούλου.

Σε ανακοίνωση της η κ. Πούλου αναφέρει:

Ακριβώς την στιγμή που το δεύτερο κύμα της πανδημίας κορυφώνεται και η οικονομική κρίση δείχνει τα δόντια της, η Κυβέρνηση και ο κ. Χατζηδάκης επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τα αγροτικά εισοδήματα, αυξάνοντας από 1/1/2021 την τιμή του αγροτικού πετρελαίου με ένα επιπλέον χαράτσι.

Βαφτίζοντας το νέο χαράτσι «Πράσινο Τέλος», ο κ. Υπουργός φαίνεται ότι κοροϊδεύει ξανά και με προκλητικό τρόπο τους αγρότες, αφού αυτό δεν προορίζεται για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά για πρόχειρο «μπάλωμα» της «τρύπας» που η ίδια η καταστροφική πολιτική του προκάλεσε στον λογαριασμό των ΑΠΕ.

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για τον κ. Χατζηδάκη, αφού στην ίδια τροπολογία ολοκληρώνει την παράδοση των ΑΠΕ στα μεγάλα συμφέροντα, με αποκλεισμό ενεργειακών κοινοτήτων και μικροεπενδυτών από τις νέες άδειες, αλλά και με επιβολή νέας εισφοράς 6% σε όσους ήδη έχουν έργο!

Share.

Leave A Reply