Τετάρτη, 3 Μαρτίου

Γ. Πούλου: το ν/σ Κεραμέως θα βάλει λουκέτο σε σχολές της Στερεάς Ελλάδας

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. στοχοποιεί το δημόσιο Πανεπιστήμιο και την ακαδημαϊκή ελευθερία, τόνισε η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Γιώτα Πούλου στη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή επί του ν/σ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Υποστήριξε ότι το ν/σ θα οδηγήσει στον αποκλεισμό του 25% των υποψηφίων από τα Πανεπιστήμια και ότι σχολές της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα κλείσουν λόγω μείωσης των φοιτητών τους.

Σε ανακοίνωση της η κ. Πούλου αανφέρει:

«Στην ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αναφέρθηκα στα πολλαπλά χτυπήματα που νομοθετεί η κυβέρνηση ενάντια στη δημόσια εκπαίδευση.

Ο αποκλεισμός του 25% των υποψηφίων από τα Πανεπιστήμια, λόγω αλλαγής της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, θα αφήσει το 1/3 των υποψηφίων εκτός! Αυτούς τους «αποκλεισμένους» κατευθύνουν και χαρίζουν στην ιδιωτική εκπαίδευση οι κ.κ. Μητσοτάκης και Κεραμέως!

Η είσοδος των παιδιών στο Πανεπιστήμιο, η μόνη ελπίδα της ελληνικής οικογένειας για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών τους, δυσκολεύει απελπιστικά.

Οι οικογένειες με χαμηλό εισόδημα είναι και πάλι οι μεγάλοι χαμένοι…

Και βέβαια ο «κόφτης» της κ. Κεραμέως πλήττει κυρίως τα Πανεπιστήμια της Περιφέρειας. Το 62% των σχολών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα χάσουν φοιτητές, και πολλές θα κλείσουν.

Η ανεργία καλπάζει, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις πολλαπλασιάζονται, τα Νοσοκομεία ασφυκτιούν, τα Πανεπιστήμια μένουν χωρίς καθηγητές και υποδομές, αλλά η Κυβέρνηση βρήκε 30 εκατομμύρια ευρώ για αστυνομικές δυνάμεις μέσα στις σχολές!

Μόνη ελπίδα για δωρεάν και δημόσια εκπαίδευση είναι η προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ!»

Share.

Comments are closed.