Τετάρτη, 3 Μαρτίου

Γ. Πούλου: Όχι άλλη αναμονή ελπίδας για το λιανεμπόριο!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε στήριξη της τοπικής αγοράς καλεί η βουλευτής Γιώτα Πούλου και καταθέτει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων:

 

Η στήριξη της τοπικής αγοράς και των μικρών επιχειρήσεων λιανικής αποτελεί υπόθεση δική μας ως καταναλωτών αλλά και του κράτους. Το άνοιγμα των καταστημάτων στη Βοιωτία με το «προβληματικό» click away δεν μπορούν να καλύψουν τις τεράστιες απώλειες του κλάδου.

Η πολιτεία οφείλει με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο να προστατέψει τους επαγγελματίες από τα λουκέτα διαρκείας.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι σαφείς, ρεαλιστικές και κινούνται σε τέσσερεις βασικούς άξονες:

  1. Να μετατραπεί το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση.
  2. Να θεσμοθετηθεί η κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για τη διατήρηση των θέσεων και σχέσεων εργασίας και για την περίοδο μετά την άρση του lockdown.
  3. Να προχωρήσει η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στην πανδημία, με πρόβλεψη και για τη διαγραφή μέρους και της βασικής οφειλής, όπως είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις 120 δόσεις για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία.
  4. Και τέλος, αντί για παρατάσεις, να αποσυρθεί επιτέλους ο πτωχευτικός νόμος που θα προκαλέσει πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ρευστοποίηση της περιουσίας των πολιτών και αθρόες πτωχεύσεις επιχειρήσεων, επαγγελματιών και νοικοκυριών.
Share.

Leave A Reply