Σάββατο, 10 Απριλίου

Δημιουργήθηκε Περιφερειακός Σύνδεσμος Εστίασης Στερεάς Ελλάδας

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Γενναίο κούρεμα των χρεών τους που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας ζητούν οι επιχειρήσεις εστίασης της Στερεάς Ελλάδας για να μπορέσουν να επιβιώσουν μετά τη λήξη της πανδημίας. Σε αυτή την κατεύθυνση και για την καλύτερη διεκδίκηση των αιτημάτων τους, προχώρησαν στη δημιουργία Κεντρικού Συνδέσμου Εστίασης Στ. Ελ. με τη συμμετοχή σωματείων από όλη την περιφέρεια.

Πρόσφατα προχώρησαν σε τηλεδιάσκεψη με τον αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας  Κώστα Καραγιάννη στον οποίο έθεσαν τα προβλήματα και τα αιτήματα τους. Ζήτησαν αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για τη στήριξη της εστίασης και ειδική ενίσχυση καθώς ο κλάδος τους είναι από τους πρώτους που έκλεισαν και πιθανότατα θα είναι και από τους τελευταίους που θα ανοίξουν. Θα ακολουθήσει και νέα σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Φάνη Σπανό.

Μιλώντας στο ΣΕΙΡΙΟfm ο πρόεδρος του σωματείου της Θήβας και πρόεδρος της ΟΕΒΕ Θηβών, Παναγιώτης Χαρατσής  περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση που επικρατεί και αποκάλυψε ότι 9 επιχειρήσεις της Θήβας βάζουν οριστικό λουκέτο στη λειτουργία τους ενώ άλλες προχωρούν σε πώληση του εξοπλισμού τους.

Στήριξη ζητούν και από τους δήμους προτείνοντας κοινή γραμμή από όλους του δήμους με απαλλαγή των τελών κοινόχρηστων χώρων και του τέλους 0,5% επί των ακαθάριστων εσόδων τους, για το 2021.

Share.

Leave A Reply