Σάββατο, 10 Απριλίου

“Δημοτική Συνεργασία Ευθύνης”: Να αλλάξει επίπεδο η Βοιωτία

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Να αλλάξει το επίπεδο της υγειονομικής ασφάλειας στο οποίο βρίσκεται η Βοιωτία, ζητάει η  δημοτική παράταξη «Δημοτική Συνεργασία Ευθύνης» του Δ. Θηβαίων, με ανακοίνωση τους επικεφαλής της Ηλία Τραμπάκουλου.

Υποστηρίζει πως «όταν καθημερινά τα κρούσματα είναι ελάχιστα θεωρούμε ότι είναι άδικο να εντάσσεται η Βοιωτία σε αυτά τα δρακόντεια μέτρα».

Υπενθυμίζεται ότι μετά τα νέα μέτρα η Βοιωτία βρίσκεται πλέον στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου.

Η ανακοίνωση:

«Η υγειονομική κρίση ξαναχτυπά. Η Βοιωτία και η περιοχή της Θήβας βρίσκεται- λόγω συγκυρίας ή κακής εκτίμησης- στο μάτι του κυκλώνα και χαρακτηρίζεται ως «Ζώνη Αυξημένου Κινδύνου». Προφανώς και πρέπει να παρθούν μέτρα μιας και η υγεία όλων μας προέχει. Όμως, όταν καθημερινά τα κρούσματα είναι ελάχιστα θεωρούμε ότι είναι άδικο να εντάσσεται η Βοιωτία σε αυτά τα δρακόντεια μέτρα σε αντίθεση με άλλες Περιφερειακές Ενότητες οι οποίες- αν και έχουν σταθερά διψήφιο αριθμό κρουσμάτων- βρέθηκαν στο Α επίπεδο. Εξάλλου για κάποιες περιπτώσεις (εκκοκκιστήριο στη Λιβαδειά, εργοστάσιο της επαρχίας, κέντρο φιλοξενίας μεταναστών) υπάρχει και το τοπικό lockdown και το ζήσαμε σε κάποια χωριά του δήμου μας. Δεν πρέπει να το χρεώνεται ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα.

Είναι χρέος όλων μας να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε ώστε η περιοχή μας να απενταχθεί από αυτές τις άδικες και ανθρωποκτόνες ρυθμίσεις που τραυματίζουν όλους μας αλλά κύρια τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης (καφέ-ταβέρνες), της ψυχαγωγίας και του πολιτισμού (κινηματογράφος, θέατρο, σύλλογοι, εκδηλώσεις), άθλησης, μεταφορών κ.λ.π.

Αν θέλουμε αύριο να μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια και να εξακολουθήσουμε να είμαστε πελάτες σε αυτή τη μεγάλη κατηγορία των συμπολιτών μας οφείλουμε να πάρουμε άμεσα τις δέουσες πρωτοβουλίες πριν ψηφιστούν οι σχετικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ΦΕΚ και άλλες διοικητικές πράξεις. Το οφείλουμε σε αυτούς τους ανθρώπους που επένδυσαν κάνοντας υπέρογκα έξοδα και τροποποιήσεις στις επιχειρήσεις τους και σήμερα βρίσκονται απελπισμένοι και υπερχρεωμένοι χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν.

Με το μέτρο τα μέτρα»

Share.

Leave A Reply