Πέμπτη, 22 Απριλίου

Διαδοχικές συναντήσεις Πούλου με φορείς της Θήβας

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διαδοχικές συναντήσεις με φορείς της Θήβας είχε η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Γιώτα Πούλου.

Αρχικά επισκέφθηκε το δήμαρχο Γιώργο Αναστασίου, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που απασχολούν το Δήμο αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικά.

Επικεντρώθηκαν στο  ζήτημα της πανδημίας του κορωνοϊού, εκφράζοντας αμφότεροι την ανησυχίας τους για το τι μέλλει γενέσθαι και  ιδιαίτερα για το κόστος που θα έχει αυτή η υγειονομική κρίση, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Όπως τόνισε η κ. Πούλου:

“Οι Δήμοι, ως ο εγγύτερος θεσμός στους πολίτες, καλούνται να ανταποκριθούν  στα καθημερινά προβλήματα και τις ανάγκες τους. Η κοινωνία πρέπει να στηριχθεί  και να  παραμείνει όρθια, με ιδιαίτερη προσοχή στους ευάλωτους δημότες.

Η πανδημία και η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και  δημιουργεί πρόσθετες ανάγκες πρόσληψης προσωπικού για  τον καθαρισμό των σχολικών συγκροτημάτων, των δημόσιων κτιρίων και  των κοινόχρηστων χώρων.

Είναι αναγκαία η πρόσθετη  επιχορήγηση των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καταφέρουν να ανταποκριθούν στα αυξημένα έξοδα, δεδομένης της δραματικής μείωσης των εσόδων τους λόγω της συγκυρίας.”

Στη συνέχει η Γιώτα Πούλου επισκέφθηκε τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας, όπου την υποδέχθηκαν η πρόεδρος  Σωσώ  Μανάρα-Μαυράκη, ο αντιπρόεδρος  Κώστας Βόλης και η γενική γραμματέας Εύα Τζουβελέκη.

Συζήτησαν τα προβλήματά του δικηγορικού κλάδου, την περιορισμένη και καθυστερημένη οικονομική στήριξη του κλάδου στο πρώτο lockdown για την απώλεια της εργασίας τους και  τη μη πρόβλεψη  καμίας στήριξης  στο νέο lockdown.

Αναφερθήκαν επίσης διεξοδικά  στις δυσκολίες που προκύπτουν στην εργασία τους, μετά την ψήφιση του  Πτωχευτικού  Κώδικα και του Νόμου για την επιτάχυνση εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων που αφορούν στον Νόμο Κατσέλη.

“Η  φτωχοποίηση πολλών πολιτών, λόγω της απώλειας της περιουσίας τους, είναι αναπότρεπτη αν δεν ακολουθήσουν αμέσως Υπουργικές Εγκύκλιοι που θα αποσαφηνίζουν και θα βελτιώνουν συγκεκριμένες διατάξεις” τόνισε η βουλευτής.

Στην ατζέντα της συνάντησης μπήκαν και τα έργα επισκευής και συντήρησης του Δικαστικού Μεγάρου που είναι σε εξέλιξη.

Τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου συζήτησε η κ. Πούλου σε συνάντηση με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας Τάσο Σαμιώτη και τον Αντιπρόεδρο Βασίλη Γκέλη.

«Απόγνωση» είναι ο χαρακτηρισμός του Προέδρου για την προχειρότητα των μέτρων του αυριανού lockdown, αφού πολλοί έμποροι δεν γνωρίζουν ακόμη αν θα μπορούν νόμιμα να εργαστούν από αύριο στις επιχειρήσεις τους.

Όσο για το τι προβλέπεται να συμβεί στο μέλλον, με δεδομένο ότι το 2020 έχουν ήδη βάλει λουκέτο 10 καταστήματα στο εμπορικό κέντρο, η εκτίμησή του είναι ότι το 30% και πλέον των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων δεν θα αντέξουν και δεν θα ξαναλειτουργήσουν με το νέο Πτωχευτικό Κώδικα να συμβάλλει σε αυτή την καταστροφή.

Τέλος η κ. Πούλου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εστίασης της Θήβας Παναγιώτη Χαρατσή. Ενημερώθηκε για προβλήματα της εστίασης και τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος και άκουσε παράπονα για τα υπέρογκα πρόστιμα που συχνά είχαν τιμωρητικό χαρακτήρα.

“Η διεκδίκηση γενναίας οικονομικής στήριξης από την Περιφέρεια είναι μονόδρομος και επιτακτική ανάγκη” επεσήμανε η κ. Πούλου.

Από όλους εκφράστηκε η διάθεση για συνεργασία στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων.

 

Share.

Leave A Reply