Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου

Διαμαρτυρία Σταθά για υποβάθμιση των καταστημάτων ΕΛΤΑ στο Δ.ΔΑΑ

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με επιστολή προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τη διοίκηση των ΕΛΤΑ, ο Δήμαρχος Διστόμου- Αράχοβας- Αντίκυρας, Γιάννης Σταθάς ζητάει να σταματήσει η υποβάθμιση των υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ σε Δίστομο και παραλία Διστόμου.

Στην επιστολή του ο κ. Σταθάς αναφέρει:
Το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Διστόμου εξυπηρετεί τόσο το Δίστομο όσο και το Στείρι. Εδώ και ένα χρόνο δεν υπάρχει κανένα κατάστημα τράπεζας στο Δίστομο ενώ στο υπήρχαν δύο καταστήματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι 4.000 κάτοικοι των παραπάνω χωριών που είναι ως επί το πλείστον συνταξιούχοι να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν από το ταχυδρομείο Διστόμου λόγω έλλειψης προσωπικού.
Επίσης το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Παραλίας Διστόμου του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή περισσότερους από 5.000 κατοίκους που διαμένουν στους οικισμούς Άγιος Νικόλαος, Περιστερά, Άσπρα Σπίτια, Κανάλι, Μετέωρα, καθώς και στην κοινότητα της Αντίκυρας. Επιπλέον, εξυπηρετεί την μεγαλύτερη βιομηχανική μονάδα της χώρας, το Αλουμίνιον της Ελλάδος με 2.000 εργαζόμενους.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, λόγω του τεράστιου φόρτου εργασίας που προκύπτει, να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί το κοινό από τον έναν και μοναδικό υπάλληλο.
Είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεση στελέχωση των συγκεκριμένων υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όλοι οι δημότες και οι εργαζόμενοι του Δήμου μας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
Share.

Leave A Reply