Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου

Διαμαρτυρία των οδοντιάτρων της Βοιωτίας για την αναβολή εμβολιασμού τους

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Την αντίδραση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Βοιωτίας προκάλεσε ο αποκλεισμός του κλάδου τους από την πρώτη φάση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού και ενώ αρχικά είχε εγκριθεί η ένταξη τους σ΄αυτόν.
Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος ζητάει από την Εθνική Επιτροπή εμβολιασμών τον εξορθολογισμό διαχείρισης των εμβολίων υποστηρίζοντας ότι και οι οδοντίατροι πρέπει να τεθούν σε εμβολιαστική προτεραιότητα, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες.
Διαβάστε τι αναφέρει στην έγγραφη διαμαρτυρία του:

Λίγες μέρες πριν ενημερωθήκαμε από την ΕΟΟ πως η Εθνική Επιτροπή εμβολιασμών ενέκρινε την ένταξη μας στην πρώτη φάση τους. Κληθήκαμε να συντάξουμε λίστες και να συγκεντρώσουμε τα ΑΜΚΑ των ενδιαφερομένων προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ανωτέρω διαδικασία, το οποίο και υλοποιήσαμε.

Μολαταύτα, με λύπη διαπιστώνουμε ότι στο μεταξύ για άλλη μια φορά ο κλάδος μας έχει παραγκωνιστεί και ότι η διαδικασία παραβλέπει ανορθολογικά την επικινδυνότητα του επαγγέλματος μας.

Οι γιατροί, ανεξαρτήτως ειδικότητας, ηλικίας και επικινδυνότητας, ήδη παίρνουν ημερομηνίες εμβολιασμού από ανεξάρτητη πλατφόρμα.

Ο κλάδος μας αδικαιολόγητα μετατίθεται σε μελλοντική ημερομηνία και ξεχωριστή διαδικασία.

Θεωρούμε ότι η ηγεσία του κλάδου οφείλει να θέσει πολύ επιτακτικά την ανάγκη εξορθολογισμού της διαδικασίας και να απαιτήσει την αναγνώριση του επαγγελματικού κινδύνου και της προσφοράς μας.

Η πολιτική ηγεσία οφείλει άμεσα και με απόλυτη διαφάνεια να εξασφαλίσει την δίκαιη διενέργεια της εμβολιαστικής διαδικασίας .

Share.

Leave A Reply