Πέμπτη, 22 Απριλίου

Διαφάνεια στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων στη Βοιωτία, ζητάει ο Γ. Μουλκιώτης

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το ζήτημα της ενίσχυσης της ρευστότητας επιχειρήσεων της Βοιωτίας φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης, με σχετική ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, εγείροντας και θέμα διαφάνειας στις χρηματοδοτήσεις.

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής τονίζει ότι, ενώ η Κυβέρνηση έχει προβεί σε λήψη αποφάσεων για χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και ενίσχυση της ρευστότητάς τους – με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, το Ταμείο Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και το κεφάλαιο κίνησης μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ – η πλειονότητα των επιχειρήσεων δεν είχαν το «προνόμιο» της χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα να υφίσταται προφανής δυσχέρεια για την επιβίωσή τους.

Κατόπιν αυτών, ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ποιο είναι το συνολικό ποσό χρηματοδότησης, που έχει διατεθεί σε επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Π.Ε. Βοιωτίας. Επιπλέον, ποιες είναι οι χρηματοδοτηθείσες επιχειρήσεις που βρίσκονται   εγκατεστημένες στην Π.Ε. Βοιωτίας και με ποιο ποσό εκάστη τούτων. Τέλος, πώς κατανέμεται αναλυτικά το ανωτέρω ποσό σε καθένα από τα παρεχόμενα υποστηρικτικά μέτρα για την ανάκαμψη των επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Π.Ε. Βοιωτίας.

Share.

Leave A Reply