Σάββατο, 10 Απριλίου

Δράσεις του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μήνυμα του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας, προς τα μέλη του για τις νέες δράσεις του συλλόγου, προσαρμοσμένες στις συνθήκες της πανδημίας:

Αγαπητά μέλη/αγαπητοί φίλοι του Συλλόγου μας, αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας μεταφέρουμε τις σκέψεις και τον προγραμματισμό μας για τη νέα σεζόν, που παραδοσιακά ξεκινά κάθε Φθινόπωρο.

Από την αρχή της πανδημίας, την περασμένη άνοιξη, ακολουθήσαμε πιστά τα προβλεπόμενα μέτρα ακυρώνοντας τα σχέδια μας για διά ζώσης παρουσιάσεις και λοιπές εκδηλώσεις. Δεν μείναμε όμως στάσιμοι, προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και παρουσιάσαμε έναν σύντομο κύκλο 4 διαδικτυακών μαθημάτων με τίτλο «Εισαγωγή στην Αστρονομία» (μπορείτε να τα βρείτε εδώ: https://bit.ly/3dZpJEy ).

Το καλοκαίρι, αν και τα μέτρα χαλάρωσαν, επιλέξαμε συνειδητά να μην πραγματοποιήσουμε δημόσιες αστροβραδιές – αστροπαρατηρήσεις. Βλέπετε, ο κίνδυνος δεν είχε εξαφανιστεί και η κοινή χρήση τηλεσκοπίων από πολλά άτομα αποτελεί σημαντική απειλή διασποράς του ιού. Το «νεκρό» από εκδηλώσεις καλοκαίρι αποτέλεσε σημαντικό πλήγμα για εμάς καθώς μας στέρησε τη χαρά του να είμαστε κοντά σας και την ικανοποίηση που νοιώθουμε κάθε φορά που παρατηρούμε μαζί τον νυχτερινό ουρανό. Όμως η υγεία προέχει, απόλυτα.

Από την έναρξη της νέας περιόδου 2020-21 παρατηρήσαμε με ιδιαίτερη ανησυχία τον αριθμό των κρουσμάτων να εκτοξεύεται καθημερινά, καθιστώντας ιδιαίτερα επικίνδυνη υγειονομικά την εποχή που διανύουμε. Το γεγονός αυτό μας προβλημάτισε έντονα και επηρέασε απόλυτα τον προγραμματισμό μας. Όμως και εμείς είμαστε απόλυτοι, η υγεία όλων μας προέχει και πρέπει να αποτελεί τη σημαντικότερη παράμετρο στις κινήσεις μας. Αποφασίσαμε λοιπόν να αναστείλουμε τις διά ζώσης δράσεις μας (ομιλίες, αστροπαρατηρήσεις) για όσο καιρό ακόμα διαρκέσει η υγειονομική απειλή του κωρονοϊού. Πρόκειται για μια απόφαση που μας λυπεί αλλά πάρθηκε συνειδητά και υπεύθυνα και ευελπιστούμε πως σας βρίσκει σύμφωνους.

Η αναστολή των διά ζώσης εκδηλώσεων όμως δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως ο Σύλλογος θα μείνει ανενεργός. Σχεδιάζουμε και προγραμματίζουμε διαδικτυακές δράσεις τις οποίες θα δείτε σύντομα. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να είμαστε σε επαφή τόσο μαζί σας, όσο και με την επιστήμη της Αστρονομίας που τόσο πολύ όλοι μας αγαπάμε.

Share.

Leave A Reply