Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου

Δ.Σ Λεβαδέων: σύμπνοια παρά τις ενστάσεις για το lockdown

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Βελτιωμένη η επιδημιολογική εικόνα της Βοιωτίας και αισιοδοξία, από τα μηδενικά κρούσματα κορονοϊού του τελευταίου 24ωρου, ότι την Παρασκευή θα ανακοινωθεί η άρση των αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων.

Σε διευρυμένη τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων, χθες το απόγευμα, ο εντεταλμένος για την πανδημία περιφερειακός σύμβουλος Ανδρέας Τοουλιάς, παρουσίασε τα στοιχεία αποκλιμάκωσης του επιδημιολογικού φορτίου στη Βοιωτία και εξέφρασε την άποψη ότι εάν αυτή συνεχιστεί, τις επόμενες μέρες, θα έχουμε άρση του καθολικού lockdown.

Μέχρι χθες, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, τα καταγεγραμμένα ενεργά κρούσματα στη Βοιωτία ανέρχονταν σε 97, έναντι 180 όταν επιβλήθηκε το αυστηρότερο lockdown.

Η συζήτηση για τη διαχείριση της πανδημίας, στο Δημοτικό Συμβούλιο, έγινε εκτός ημερήσιας διάταξης, κατόπιν αιτήματος της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση και είχαν προσκληθεί περιφερειακοί σύμβουλοι της Βοιωτίας, από όλες τις παρατάξεις.

Ο δήμαρχος Γιάννης Ταγκαλέγκας, αφού παρουσίασε τις δράσεις του Δήμου στη διαχείριση της πανδημίας, αναφέρθηκε και στις ενστάσεις του για την επιβολή του καθολικού lockdown, αν και ο Δήμος  Λεβαδέων δεν παρουσίαζε μεγάλο ιικό φορτίο.

“Έχω επιχειρήματα, η Επιδημιολογική Επιτροπή εισηγείται εγώ είχα το δικαίωμα να αντιδράσω για να υπερασπιστώ τους πολίτες και τα συμφέροντα του Δήμου. Δοκιμάστηκε η αξιοπιστία μας ” είπε, μεταξύ άλλων.

Ο κ. Ταγκαλέγκας δέχθηκε κριτική για τη στάση του από το δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Καραμάνη που τόνισε ότι ” ότι δεν πρέπει να αμφισβητούνται οι απόψεις των επιδημιολόγων και όποιος το κάνει πρέπει να το κάνει με πολλή περίσκεψη για να μην υποδαυλίζει τον αυτοματισμό και τη δυσπιστία απέναντι στα πρόσωπα των εμπειρογνωμόνων, των οποίων η γνώση δεν αμφισβητείται”.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ συμμετείχε και η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά η οποία τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία εισήγηση της Π.Ε για το lockdown και η  αρμόδια Επιτροπή αποφάσισε με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, κυρίως την αυξημένη κινητικότητα και το μ.ο ηλικίας των κρουσμάτων, που ήταν τα 44 έτη.

“Το επιχείρημα για τις μετακινήσεις δεν στέκει, ειδικά αν στηρίζεται σε sms, τα κρούσματα στη Λιβαδειά, ήταν ελάχιστα”, ήταν η απάντηση του δημοτικού συμβούλου Νώντα Κοτσικώνα.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κατέθεσε πρόταση τριών σημείων, τη στήριξη όλων των δημοτών σε όλους τους τομείς, τη διεκδίκηση πόρων από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την κυβέρνηση καθώς και την απαλλαγή των κλειστών επιχειρήσεων από τα δημοτικά τέλη.

Ενστάσεις και ερωτήματα για την καταγραφή των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ εξέφρασαν η δημοτική σύμβουλος και βουλευτής Γιώτα Πούλου και η περιφερειακή σύμβουλος Κατερίνα Μπατζελή.

Η κ. Πούλου κατηγόρησε η κυβέρνηση γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής Επιδημιολόγων, με το ερώτημα “τι κρύβει;”.

Θέμα ελέγχων στους εργοστασιακούς χώρους έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Αρκουμάνης εκφράζοντας την άποψη ότι δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας και ελέγχων και αποκρύπτονται κρούσματα, γίνεται “πανηγύρι στις βιομηχανίες” ήταν η φράση που χρησιμοποίησε.

“Μακριά από μας κάθε συγκάλυψη, γίνονται έλεγχοι, υπάρχει συνεργασία με τις διευθύνσεις των εργοστασίων δεν μπορούν να αποκρύψουν κρούσματα” ήταν η απάντηση της αντιπεριφερειάρχη Φανής Παπαθωμά.

Τέλος όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξουν προγράμματα οικονομικής στήριξης όλων των πληττόμενων επιχειρήσεων.

 

 

 

 

 

 

Share.

Leave A Reply