Κυριακή, 18 Απριλίου

Δ. Σ Λεβαδέων: όχι στις πολιτικές περιορισμού των δημοκρατικών ελευθεριών

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με ομόφωνο ψήφισμα του το Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων, εκφράζει την αντίθεση του  στον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων, όπως συνέβη πρόσφατα με την απαγόρευση των συναθροίσεων κατά τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Παράληλα στο ψήφισμα τονίζεται ΄το τα συνθήματα του πολυτεχνείου για “ψωμί- παιδεία – ελευθερία”, παραμένουν επίκαιρα  και πιο επιτακτικά λόγω της πανδημίας.

Διαβάστε το ψήφισμα του Δ.Σ

Μετά από 47 χρόνια ο αγώνας της 17ης Νοεμβρίου, εξακολουθεί να σηματοδοτεί τις διεκδικήσεις της Νεολαίας αλλά και του λαού μας.

Τα μηνύματα για  “ψωμί- παιδεία – ελευθερία” παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ στις μέρες μας, ενώ λόγω και  της συγκυρίας της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης, πλήττονται η κοινωνική συνοχή και φτωχοποιούνται μεγάλες κοινωνικές ομάδες .

Τα εργασιακά δικαιώματα βάλλονται, η ανεργία και ειδικά των νέων καλπάζει και τα ανθρώπινα δικαιώματα απαξιώνονται.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων, εκφράζει τη διαφωνία του με την απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του εορτασμού της 17ης Νοέμβρη.

Η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων σε όλη την χώρα και για τέσσερεις  ημέρες,  είχε στόχο να φιμώσει τη φωνή διεκδίκησης νόμιμων δικαιωμάτων, ενώ δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να δικαιολογηθεί από λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, εφόσον οι διαδηλωτές κινητοποιούνται λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Επιπλέον, τίθεται και θέμα αντισυνταγματικότητας της απόφασης αυτής .

Πολιτικές που στρέφονται κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού, δεν πρέπει να υιοθετούνται.

 

Share.

Leave A Reply