Παρασκευή, 5 Μαρτίου

Εντυπωσιακή διάσωση 4 αλεπούδων στον Καραχάλιο Κυριακίου

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Εντυπωσιακή ήταν η διάσωση τεσσάρων αλεπούδων που είχαν εγκλωβιστεί σε δεξαμενή όμβριων υδάτων στον οικισμό Καραχάλιος του Δήμου Λεβαδέων.
Ο δήμαρχος Γιάννης Ταγκαλέγκα απέδωσε τα εύσημα σε όσους βοήθησαν στον απεγκλωβισμό των τεσσάρων άγριων ζώων και συγκεκριμένα:
στο  Κέντρο Περίθαλψης άγριων ζώων στην Αθήνα Ά.Ν.Ι.Μ.Α, στην Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, στην Δ.Κ.Ο.Σ.Ε. με έδρα τη Λιβαδειά, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιβαδειάς και τον Διοικητή της κ. Ζαμάνη, τον κτηνίατρο κ. Γκίκα, το κατάστημα “Pet-Home”, τον ομοσπονδιακό θηροφύλακα κ. Χριστοδούλου, τον Αντιδήμαρχο Θ. Καλογρηά, αλλά και όλη την ομάδα διάσωσης.
Το περιστατικό συνέβη χθες Δευτέρα και η κινητοποίηση όλων ήταν άμεση, με την  έγκαιρη μετάβαση εξοπλισμένου οχήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τις χρήσιμες οδηγίες του κτηνιάτρου και τη δωρεάν διάθεση ειδικού εξοπλισμού από το pet shop, όλοι συνέβαλλαν στην απελευθέρωση των ζώων και την ασφαλή μεταφορά τους στο φυσικό τους περιβάλλον.
“Οφείλουμε με κάθε τρόπο να μεριμνούμε για την ασφάλεια και την προστασία της άγριας ζωής και να βρισκόμαστε δίπλα της, όταν αυτή μας χρειάζεται” τονίζει ο Γ. Ταγκαλέγκας.
Share.

Comments are closed.