Παρασκευή, 5 Μαρτίου

Επέλαση των μάνατζερ και στις λαϊκές αγορές;

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έναν ακόμη παραγωγικό κλάδο, των λαϊκών αγορών, βάζει απέναντί της η κυβέρνηση της Ν.Δ, με νομοσχέδιο που ετοιμάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με ανακοίνωση της βουλευτού Βοιωτίας Γιώτας Πούλου.

Όπως αναφέρει:

Οι Λαϊκές Αγορές εκτός από το τεράστιο πλήγμα που έχουν υποστεί από τους περιορισμούς  της πανδημίας, αφού 7 στους 10 παραγωγούς και εμπόρους έμειναν εκτός των μέτρων στήριξης, μπαίνουν τώρα στο στόχαστρο:

  • Περνάει η διαχείρισή τους σε ιδιώτες (μέσω ΣΔΙΤ) και επιτρέπεται σε νομικά πρόσωπα (εταιρείες) να παίρνουν άδεια και θέση λαϊκής αγοράς με ποσόστωση 5%
  • Ορίζονται πλειστηριασμοί και βγαίνουν οι θέσεις στο σφυρί κάθε τρία χρόνια με τους Δήμους απλά να γνωμοδοτούν για το ανταποδοτικό τέλος προς τη διαχειριστική αρχή!
  • Καταργούνται οι επιτροπές (διοικητικά συμβούλια) και εξαιρούνται οι εκπρόσωποι των παραγωγών και των εμπόρων από το σχεδιασμό και τις αποφάσεις.

“Πρόκειται για υπονόμευση ενός θεσμού με κοινωνικό ρόλο που στηρίζει τα νοικοκυριά με φρέσκα και φθηνά προϊόντα!” καταλήγει η κ. Πούλου.

Με το επικείμενο νομοσχέδιο, αλλάζουν άρδην τα όσα ίσχυαν έως σήμερα σχετικά με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών όπως καταγγέλει και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

 

 

Share.

Leave A Reply