Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου

Επίσκεψη Πούλου σε Παπαθωμά

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, επισκέφθηκε χθες η βουλευτής Γιώτα Πούλου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν τρία επείγοντα θέματα:

  • Η δυνατότητα άρσης των περιοριστικών μέτρων, εξετάζοντας τα τελευταία  επιδημιολογικά στοιχεία, που έχουν επιβληθεί στη Βοιωτία και για την οποία αναμένουμε τις αποφάσεις αύριο που λήγει η προθεσμία της εφαρμογής των μέτρων.
  • Η ρύπανση του περιβάλλοντος που προκαλείται από την εποχική λειτουργία των εκκοκκιστηρίων και τις καταγγελίες κατοίκων όμορων περιοχών για την σκόνη και γενικά τα αιωρούμενα σωματίδια που δημιουργούν αποπνικτική ατμόσφαιρα σε κατοικημένες περιοχές.

Η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι έχουν πραγματοποιηθεί οι έλεγχοι από την Διεύθυνση Ανάπτυξης, ότι έχουν καταγραφεί παραβάσεις από πέρυσι με καταλογισμό προστίμων και δόθηκε χρονικό περιθώριο συμμόρφωσης. Ο έλεγχος των προσκομισθέντων στοιχείων συνεχίζεται. Φυσικά αναφέρθηκε σε περσινούς ελέγχους, όχι σε φετινούς και δεσμεύτηκε να αποστείλει στην κ. Πούλου όλα τα υπηρεσιακά στοιχεία.

Η βουλευτής έκανε λόγο για ολιγωρία ελέγχων του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΕ) της Περιφέρειας, που παρά τις καταγγελίες πολιτών δεν έχει προβεί σε ελέγχους.

Επίσης συζήτησαν και για:

  • Την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στη Βοιωτία, τις ανεμογεννήτριες που “συνωστίζονται” από τα Δερβενοχώρια, Κιθαιρώνα, Θίσβη, Κοιλάδα των Μουσών, Περδικοβούνι, Παλιοβούνα, Μεγάλη Λούτσα Ελικώνα, Δίστομο μέχρι την Αράχωβα και τον Παρνασσό! καθώς και τα τεράστια φωτοβολταϊκά πάρκα που “φυτρώνουν” ακόμη και σε γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας.

Η κ. Πούλου αναφέρθηκε και στην “απαράδεκτη θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής  Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που αγνόησε τις ομόφωνες αρνητικές αποφάσεις των αντίστοιχων Δημοτικών Συμβουλίων αλλά και του Περιφερειακού Συμβουλίου”.

“Η κ. Παπαθωμά δήλωσε ότι εκφράζεται από τις αποφάσεις του Συλλογικού οργάνου, χωρίς όμως να πάρει θέση για τα συγκεκριμένα.”

Με τη φράση “η συζήτηση έγινε με ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων αλλά και ουσιαστικών διαφωνιών” κλείνει το σχετικό δελτίο τύπου από το γραφείο της κ. Πούλου δίνοντας το στίγμα που επικράτησε στη συνάντηση.

Share.

Leave A Reply