Σάββατο, 10 Απριλίου

Επιστολή σε Χαρδαλιά για αλλαγή στο επίπεδο επιτήρησης της Βοιωτίας

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά, με τη συμμετοχή  των δημάρχων του νομού, για τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η άνοδος της  περιοχής στο κόκκινο επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη για την πανδημία. Οι αντιδράσεις του επαγγελματικού κλάδου της εστίασης είναι πολλές, ενώ ζητούν και επανεξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων στη Βοιωτία παρουσιάζει πτωτική τάση.

Αφού εκφράστηκε η έντονη ανησυχία όλων ανεξαιρέτως για τα κρούσματα που υπάρχουν στη Βοιωτία και που οδήγησαν στην επιδημιολογική κατάσταση  επιπέδου Β΄, του Νομού αποφασίστηκε:

-Η αποστολή κοινής επιστολής προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, επισημαίνοντας τα προβλήματα που δημιουργούνται και ζητώντας την επανεκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων, με την πάροδο 14 ημερών από την 23 -10-2020 όπου κορύφωσε το συρροϊκό κύμα, το οποίο   ενέταξε το Νομό, στο τότε πορτοκαλί χρώμα επιδημιολογικής αξιολόγησης, εάν και εφόσον  καλύπτεται πλήρως το πρόσταγμα της διασφάλισης της υγείας των Βοιωτών.

Στις δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι εκείνο που προέχει είναι η υγεία των πολιτών της Βοιωτίας, ζήτησε πλήρη εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης και δεσμεύτηκε ότι με καίριες πρωτοβουλίες και νευραλγικές αποφάσεις, η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα προχωρήσει σε μέτρα τόνωσης  της τοπικής οικονομίας αμέσως μετά την υγειονομική κρίση.
“Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Με τη βοήθεια και τη συνέπεια όλων των συμπολιτών μας, η Βοιωτία θα ξανά τοποθετηθεί στο επίπεδο Α του Υγειονομικού χάρτη της χώρας” σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Παπαθωμά.

Εκτός από τους δημάρχους, στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, Σταύρος Τσελάς και ο συντονιστής της ομάδας Covid-19, γιατρός Αγάλο Φωτόπουλος.

Δείτε στο video τις δηλώσεις της κ. Παπαθωμά

 

Share.

Leave A Reply