Σάββατο, 10 Απριλίου

Ερώτηση Μουλκιώτη για δίκτυο φυσικού αερίου στη Βοιωτία

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ερώτηση για τον προγραμματισμό έργων του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στις πόλεις και τα χωριά της Βοιωτίας κατέθεσαν, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης και ο υπεύθυνος ΚΤΕ Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Αρβανιτίδης. 

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές τονίζουν ότι, όπως προκύπτει από  δημοσιεύματα, αρχίζει η υλοποίηση υποδομών του φυσικού αερίου, σύμφωνα το Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2020-2024 της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ). Για τη Στερεά Ελλάδα, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης και τη διαδικασία με την οποία θα προκηρυχθούν τα έργα στις πόλεις της Θήβας και στη συνέχεια της Λιβαδειάς, ενώ προβλέπεται και η επέκταση των συνδέσεων βιομηχανικών καταναλωτών στη βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων.

Επισημαίνουν ότι δεν έχει γίνει ακόμα επισήμως γνωστό, ποιες θα είναι οι πόλεις και τα χωριά, που θα συνδεθούν στη συνέχεια με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην Π.Ε. Βοιωτίας.

Κατόπιν αυτών, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει και  διευκρινίσει, εάν και πότε θα υπάρξει σύνδεση με τον αγωγό φυσικού αερίου, εκτός των πόλεων της Λιβαδειάς και των Θηβών, των λοιπών πόλεων – εδρών των Δήμων και χωριών της Π.Ε. Βοιωτίας και με ποιο σχετικό προγραμματισμό και χρονοδιάγραμμα.

Share.

Leave A Reply