Σάββατο, 10 Απριλίου

Ε.Κ Θήβας: όχι στα νέα αντεργατικά μέτρα

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το Εργατικό Κέντρο Θήβας. Σε ανακοίνωση του την κατηγορεί πως «συνεχίζει το καταστροφικό της έργο σε βάρος των εργαζομένων, νομοθετώντας αντεργατικά μέτρα». Παράλληλα το Ε.Κ. καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους της περιοχής «περιοχής να είναι σε ετοιμότητα, για να αντιδράσουμε με σεβασμό πάντα στην υγεία των πολιτών, αλλά δε θα επιτρέψουμε την πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων μας.»

Η ανακοίνωση:

«Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η πανδημία σαρώνει την χώρα μας, η χώρα μας βρίσκεται ένα βήμα πριν από το γενικό lockdown. Η κυβέρνηση όμως δεν πτοείται συνεχίζει το καταστροφικό της έργο σε βάρος των εργαζομένων, νομοθετώντας αντεργατικά μέτρα.

Το δημόσιο σύστημα υγείας έχει αφεθεί στη μοίρα του, τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων δεν τηρούνται πλέον και αυτό οφείλεται στην αδιαφορία της κυβέρνησης για την στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Ο Υπουργός Εργασίας και η κυβέρνησή του έχουν βάλει στόχο να αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει από τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Πρόσφατα η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε τον πτωχευτικό νόμο, όπου δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να πτωχεύσουν όποιον θέλουν και να χάνουν οι εργαζόμενοι τα σπίτια τους.

Φέρνουν νόμο στη Βουλή προς ψήφιση που καταργεί το 8ωρο και επιτρέπει την 10ωρη εργασία χωρίς πρόσθετη αμοιβή, αλλά με ανταλλαγή ρεπό η μείωση ωραρίου εντός εξαμήνου.

Καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας, τις υπερωρίες, τις προσαυξήσεις, τελειώνουν το δικαίωμα τις απεργίας και κάθε δυνατότητα συνδικαλιστικής δράσης, εξοντώνουν την σταθερή και μόνιμη εργασία εξυπηρετώντας τις δεσμεύσεις που έχουν δώσει στην εργοδοσία.

Δικαίωμα συλλογικής διαπραγμάτευσης ή συνδικαλιστικής δράσης θα έχουν μόνο οι οργανώσεις που έχουν εγγραφεί στα νομοθετημένα ψηφιακά Μητρώα που θα έχει η κυβέρνηση, δηλαδή μόνο σε όσες συνδικαλιστικές οργανώσεις αποδεχτούν το φακέλωμα.

Οι συμφιλιωτικές τριμερείς εργατικές διαφορές αφαιρούνται από την Επιθεώρηση Εργασίας όπως ήταν έως σήμερα και μεταβιβάζονται στον ΟΜΕΔ.

Η διοίκηση του Ε.Κ. Θήβας καλεί όλα τα σωματεία της δύναμης του και τους εργαζόμενους της περιοχής να είναι σε ετοιμότητα, για να αντιδράσουμε με σεβασμό πάντα στην υγεία των πολιτών, αλλά δε θα επιτρέψουμε την πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων μας.»

Share.

Leave A Reply