Τετάρτη, 21 Απριλίου

Ε.Κ.Λ: “η αδυναμία της κυβέρνησης εκδηλώνεται με βία”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς καταγγέλλει τη “βίαιη και αναίτια κατασταλτική επίθεση των ΜΑΤ σε όλα τα μπλοκ των διαδηλωτών, του ΚΚΕ, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και  ανεξάρτητων σωματείων και αγωνιστών, σε διάφορα σημεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων επαρχιακών πόλεων της χώρας, που θέλησαν να διαδηλώσουν την μέρα  μνήμης του Πολυτεχνείου”.

Η ανακοίνωση του αναφέρει:

Η βαρβαρότητα της αστυνομίας, εκδηλώθηκε ενάντια σε όσους διαδήλωναν ειρηνικά και με όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, στην μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, διεκδικώντας για σήμερα: Την υγειονομική προστασία με ΤΕΣΤ, ΜΕΘ, ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ και όχι αντικοινωνικά LOCKDOWN που καταδικάζουν σε ανεργία το λαό, στερώντας του το ψωμί, την παιδεία και την ελευθερία του! Την προστασία της Υγείας με καλύτερη ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΣΧΟΛΕΙΑ και ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ και όχι την άδικη και εσκεμμένη στοχοποίηση της νεολαίας, για να κρύβονται οι πραγματικές αιτίες. Επενδύσεις στα ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ για την ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση του κόσμου και όχι κενές απαγορεύσεις, αστυνόμευση και επιβολή προστίμων.

Τον ιό αντιμετωπίζουν οι γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό των Νοσοκομείων, «που χειροκρότησε η Κυβέρνηση» – και όχι οι αστυνομικοί που προσέλαβαν για να καταστείλουν την οργή του κόσμου στα αντικοινωνικά μέτρα που η Κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας, περνάει σωρηδόν. Σημειώνουμε ότι το υγειονομικό προσωπικό σε ένα χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ έχει μειωθεί κατά 3000 άτομα!

Οι επιθέσεις αυτές θυμίζουν την λυσσαλέα και βίαιη αντίδραση της χούντας, προσπαθώντας να κρατηθεί στην εξουσία. Θυμίζουν τη βίαιη και υπό κυβερνητική καθοδήγηση καταστολή του κινήματος των πλατειών και των εργατικών κινητοποιήσεων της περιόδου επιβολής των μνημονίων, που επέλεξαν οι αντίστοιχες τότε κυβερνήσεις.

Η βίαιη κυβερνητική επιλογή φαίνεται πως είναι μονόδρομος στον δρόμο που θέλει να προετοιμάσει την κοινωνία να αποδεχτεί το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, που ισοπεδώνει όποιο εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει από τα μνημόνια (άδειες, υπερωρίες, απεργία). Η βία της όμως συνάδελφοι δεν δείχνει δύναμη, αλλά την αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς και την έλλειψη λαϊκής νομιμοποίησης στα αντιλαϊκά και αντισυνταγματικά μέτρα που ψηφίζει. Όπως άλλωστε αδύναμες ήταν και όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Συναδέλφισσες – φοι, σας καλούμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση – εγρήγορση, καθώς τις επόμενες μέρες και εν μέσω πανδημίας, η Κυβέρνηση θα φέρει στην Βουλή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τις αντιεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές που θέλουν να βάλουν ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα που με αίμα και χρόνιους αγώνες έχουν κατακτηθεί.

ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ  ΜΕΓΑΛΟΙ  ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΣΚΥΦΤΟΙ

ΑΣ   ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ! 

Share.

Leave A Reply