Σάββατο, 10 Απριλίου

Η Βοιωτία σε Lockdown: Δυσπιστία από την ελλιπή ενημέρωση

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για ελλιπή ενημέρωση που προκαλεί δυσπιστία στους πολίτες σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας κάνει λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Γιώτα Πούλου με αφορμή την επιβολή αυστηρότερης καραντίνας στη Βοιωτία. Καλεί δε την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που οδήγησαν στους νέους αυστηρότερους περιορισμούς.

Η ανακοίνωση Πούλου:

Δικαιολογημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η αντίδραση των πολιτών της Βοιωτίας στα συγκεχυμένα μηνύματα που περνά η απόφαση για σκληρό lockdown στην Περιφερειακή Ενότητά μας, από σήμερα το πρωί!

Με βάση τα στοιχεία που είχαν επίσημα μέχρι τότε ανακοινωθεί, δεν μοιάζει φυσική εξέλιξη η απόλυτη καραντίνα που επιβλήθηκε.

Ο αριθμός των 8 χθεσινών κρουσμάτων εκτοξεύθηκε στις σημερινές ανακοινώσεις στα 180 ενώ τα σχολεία καθώς και οι χώροι εργασίας με συνωστισμό εργαζομένων λειτουργούν κανονικά.

Όλοι μας είχαμε εξ αρχής δηλώσει την συμμόρφωσή μας στις υποδείξεις των ειδικών και παραμένουμε σε αυτή γραμμή. Πρέπει όμως να συνοδεύεται από άμεση, υπεύθυνη και τεκμηριωμένη ενημέρωση.

Η προχειρότητα της συνολικής διαχείρισης από την κυβέρνηση και τα αντιφατικά μηνύματα που εκπέμπονται χωρίς σχεδιασμό αλλά ανάλογα με το «βλέποντας και κάνοντας», έχουν κουράσει πλέον και έχουν ως αποτέλεσμα την καχυποψία των πολιτών.

Η δημοσίευση των στοιχείων από κάθε Περιφέρεια και η λήψη περιοριστικών μέτρων, όχι οριζόντια αλλά εκεί όπου υπάρχει συγκεκριμένο επιδημιολογικό πρόβλημα, θα συνέβαλε στην αναγκαία εμπιστοσύνη και συνεργασία των πολιτών.

 

Επίσης ανακοίνωση εξέδωσε και η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας κατηγορώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη για παλινωδίες στη διαχείριση της πανδημίας.

Share.

Leave A Reply