Πέμπτη, 13 Μαΐου

Η Διαχείριση των προκλήσεων στην εποχή της Τηλεκπαίδευσης και της Τηλεργασίας

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στις 9 Φεβρουαρίου 2021 είναι η φετινή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE, με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των Online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας σε συνεργασία με τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Βοιωτίας επιδιώκοντας την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση παιδιών και ενηλίκων για την ορθή και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου διοργανώνουν την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου και ώρα 7 μμ. Ομιλία-Εισήγηση του Υποστράτηγου ε.α., Πτυχιούχου Νομικής-Δικαστικού Γραφολόγου και Ειδικού  σε θέματα Αντιμετώπισης Κυβερνοεγκλήματος Γιώργου Παπαπροδρόμου  με θέμα «Η Διαχείριση των προκλήσεων στην εποχή της Τηλεκπαίδευσης και της Τηλεργασίας»

Η νέα συνδεδεμένη πραγματικότητα του Κυβερνοχώρου (Cyberspace), μέσα από την ανάπτυξη και την πρόοδο των τεχνολογικών εξελίξεων, επηρεάζει και κατευθύνει τον τρόπο ζωής των κοινωνιών μας. Η κυβερνο-εξάρτηση κρατών, οργανισμών αλλά και ατόμων καθιστούν την έννοια της ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο (Cybersecurity-Κυβερνοασφάλεια) ως conditio sine qua non (εκ των ουκ άνευ) για την βιωσιμότητα και ανάπτυξη των ανθρώπινων κοινωνιών.

Δύο απτά παραδείγματα της πραγματικότητας αυτής αποτελούν και οι έννοιες της τηλεκπαίδευσης και της τηλεργασίας, οι οποίες παίρνουν σημαντικό μέρος από τον καθημερινό μας χρόνο.

Είτε είμαστε μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, είτε είμαστε γονείς και κηδεμόνες, είτε είμαστε εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων είτε είμαστε εργαζόμενοι σε όλους τους τομείς δραστηριότητας, που λιγότερο ή περισσότερο εξαρτώνται τόσο από το Διαδίκτυο όσο και τα πληροφοριακά συστήματα και τις διαδικασίες, το διαρκές ζητούμενο για όλους μας είναι η Κυβερνοασφάλεια.

Στην παρουσίαση αυτή θα επιχειρηθεί, μ’ ένα συνοπτικό και περιεκτικό τρόπο, να αναπτυχθούν οι προσεγγίσεις εκείνες και οι προτάσεις σε πρακτικό επίπεδο, για καλύτερη διαχείριση της νέας αυτής πραγματικότητας (τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας).

Αντικειμενικός σκοπός της εκδήλωσης είναι ο συμμετοχικός, δημιουργικός και γόνιμος διάλογος και προβληματισμός, που θα μας δώσει μια νέα ματιά γύρω από το θέμα αυτό.

Η εκδήλωση θα γίνει online μέσω της εφαρμογής Zoom.

Δηλώσεις συμμετοχής online στο site  http://www.liblivadia.gr ή http://bit.ly/2KV0Mjh

Πληροφορίες τηλ.  22610 89979  και 22610 89977

Share.

Leave A Reply