Πέμπτη, 13 Μαΐου

Η Λαϊκή Συσπείρωση με αιχμές κατά του Δικτύου Βοιωτών

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, με ενστάσεις, για τα συμπεράσματα της πρόσφατης διαδικτυακής συζήτησης του Δικτύου Βοιωτών για την ενεργειακή επέλαση στη Βοιωτία:

Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε μια πραγματικά αποκαλυπτική διαδικτυακή συζήτηση σχετικά με την τοποθέτηση ανεμογεννητριών -κι όχι μόνο- στο νομό Βοιωτίας, με πρωτοβουλία του “Δικτύου Βοιωτών κόντρα στον ενεργειακό παροξυσμό” και στην οποία συμμετείχαμε ως Λαϊκή Συσπείρωση με την Περιφερειακή Σύμβουλο και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Στερεάς Ελλάδας κ. Λιάνα Καραβασίλη.

Αποκαλυπτική, γιατί πραγματικά, όποιος την παρακολούθησε μπόρεσε να βγάλει μερικά χρήσιμα πολιτικά συμπεράσματα για τα “πώς” και τα “γιατί” έχουμε σήμερα φτάσει ως εδώ.

Το γεγονός ότι στα συμπεράσματά του το “Δίκτυο” τσουβαλιάζει τις τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης με αυτές της κ. Πούλου και των υπολοίπων Περιφερειακών Συμβούλων λέγοντας ότι “συμφώνησαν έστω και όψιμα με τη σοβαρότητα του προβλήματος και δήλωσαν διάθεση να συμπαρασταθούν στον αγώνα των πολιτών μας λυπεί πραγματικά και μας κάνει να αναρωτιόμαστε για τα κίνητρα των συντακτών του.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, να υπενθυμίσουμε πως η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που χωρίς “ναι μεν αλλά” και χωρίς αστερίσκους στέκεται από θέση αρχών απέναντι στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, αναδεικνύει ότι η στρατηγική επιλογή της ΕΕ κι όλων των ελληνικών κυβερνήσεων για την λεγόμενη “πράσινη ανάπτυξη” είναι αυτή που φέρνει τις ανεμογεννήτριες στα βουνά μας και γεμίζει με φωτοβολταϊκά εύφορες πεδιάδες, που οδηγεί την τιμή του ρεύματος στα ύψη, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μονοπωλιακών κολοσσών, ξένων και εγχώριων.

Είναι η μόνη πολιτική δύναμη που προσπαθεί να κινητοποιήσει, να ευαισθητοποιήσει, να οργανώσει αγώνες, στοχεύοντας στην αιτία κι όχι στο αποτέλεσμα, χωρίς τοπικισμούς κι ανέξοδες υποσχέσεις αλλαγής “θεσμικού πλαισίου” κι άλλα εύηχα…

Που δείχνει την προοπτική ενός διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης όπου όλες οι εγχώριες ενεργειακές πηγές, τα μέσα παραγωγής- διανομής – μεταφοράς της ενέργειας, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό, μέσω ενιαίου κι αποκλειστικά δημόσιου φορέα, θα λειτουργούν προς όφελος του λαού προστατεύοντας ταυτόχρονα και το περιβάλλον.

Φαίνεται πως οι συντάκτες του κειμένου συμπερασμάτων του “Δικτύου” δεν πήραν υπ` όψιν τους –ως όφειλαν- τις παραπάνω τοποθετήσεις, παρότι ξεκάθαρα διατυπώθηκαν και στην συζήτηση.

Τέλος, όποιος θέλει να βρει τους “όψιμους” συμπαραστάτες, ας ανατρέξει  στις αποφάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος, ας ανατρέξει γενικότερα στις αποφάσεις συλλογικών οργάνων, Δημοτικών Συμβουλίων κλπ να μετρήσει τις ψήφους “εχθρών” και “φίλων”.

 

Share.

Leave A Reply