Παρασκευή, 5 Μαρτίου

Θήβα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για το θάνατο της 16χρονης

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tο μεσημέρι της Τρίτης 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η νεκροψία – νεκροτομή στη μόλις 16 ετών Μαργαρίτα, από τη Θήβα, ο θάνατος της οποίας είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε αλλοιώσεις μυοκαρδίου για την αιτία θανάτου της Μαργαρίτας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR. Ωστόσο, επειδή το παιδί είχε κορωνοϊό σαφείς απαντήσεις θα δώσουν οι ιστολογικές εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις covid, δεν γίνεται ιατροδικαστική εξέταση. Όμως, επειδή η οικογένεια του παιδιού από την πρώτη στιγμή μιλούσε για ιατρικό λάθος, ο εισαγγελέας διέταξε πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Έχει οριστεί μάλιστα για την υπόθεση και δικηγόρος.

«Ένας αιφνίδιος καρδιακός θάνατος σε παιδιά στις περισσότερες περιπτώσεις σημαίνει μια συγγενή καρδιοπάθεια ή μία αρρυθμία. Εάν όμως υπάρχουν υποκείμενα νοσήματα ή μια νόσος Covid θα πρέπει να προσανατολιστούμε και προς αυτό το πεδίο» σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Ο αδελφός της ανήλικης έχει καταγγείλει ότι ενώ το κορίτσι είχε βγει θετικό στον κορωνοϊό, ο παιδίατρος που την εξέτασε είπε πως έχει φαρυγγίτιδα και της χορήγησε φαρμακευτική αγωγή.

Έχει αναφέρει ακόμα, μιλώντας στον Alpha, ότι είχαν ενημερώσει τους γιατρούς πως η αδερφή του έπασχε από υποκείμενο νόσημα (διαβήτη), αλλά δεν της δόθηκε η πρέπουσα ιατρική προσοχή.

«Αν τον δω μπροστά μου θα ψάχνει να κρυφτεί» είχε δηλώσει ο νεαρός.

Share.

Comments are closed.