Κυριακή, 7 Μαρτίου

Θα ανοίξουν τα καταστήματα της Βοιωτίας τη Δευτέρα;

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η επιδημιολογική εικόνα της Βοιωτίας μέχρι τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου θα κρίνει και το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Φανή Παπαθωμά. Εάν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα συνεχιστούν ενδέχεται να μην επιτραπεί η επαναλειτουργία τους όπως στην υπόλοιπη χώρα, πλην των κόκκινων περιοχών.

Η κ. Παπαθωμά ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε καμία εισήγηση για την επιβολή καθολικού lock down στη Βοιωτία, από την Π.Ε ή τους Δήμους, απαντώντας σε σχετικές αιτιάσεις.

Σε ερώτηση για πιθανά λάθη ή πλασματικά στοιχεία που δίνονται από τον ΕΟΔΥ, σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων, το χαρακτήρισε αδιανόητο να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα τρία  μέτρα πρόληψης και στήριξης που υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στη Βοιωτία και περιλαμβάνουν μαζικά τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού σε όλους του Δήμους, δωρεάν τηλεφωνική γραμμή βοήθειας και ενημέρωσης των πολιτών στο 211 101 9620 και επιχορήγηση των δήμων του νομού για τη σίτιση των άπορων οικογενειών.

Ειδικότερα, οι έξι δήμοι της Βοιωτίας ενισχύονται με έκτακτη χρηματοδότηση, ύψους 24.800 ευρώ, τα οποίοι προορίζονται για την τροφοδοσία των Κοινωνικών Παντοπωλείων.

Αναλυτικότερα, οι χρηματοδοτήσεις κατανέμονται ως εξής:

  • Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων:              3.700 ευρώ
  • Δήμος Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας:   3.700 ευρώ
  • Δήμος Θηβαίων :                              5000 ευρώ
  • Δήμος Λεβαδέων:                            5000 ευρώ
  • Δήμος Ορχομενού:                          3.700 ευρώ
  • Δήμος Τανάγρας:                            3.700 ευρώ

 

Share.

Leave A Reply