Κυριακή, 18 Απριλίου

Λιβαδειά: έτρωγε, έπινε και έκλεβε

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε 6 κλοπές και 2 απόπειρες κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Λιβαδειάς, εμπλέκεται αλλοδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Έμπαινε για να κλέψει, σε σπίτια, οι ένοικοι των οποίων απουσίαζαν, αλλά όχι μόνο, συνήθιζε να διαμένει σε αυτά, για μικρό χρονικό διάστημα, καταναλώνοντας τρόφιμα και ποτά, που έβρισκε στο εσωτερικό τους.

Η λεία που αποκόμισε από την παράνομη δράση του, περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά και κοσμήματα, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις (8.000) ευρώ. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας, η οποία διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάσθηκαν συνολικά έξι (6) κλοπές και δύο (2) απόπειρες κλοπών από οικίες, οι οποίες διαπράχθηκαν από τον Νοέμβριο του 2019 έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, σε διάφορες περιοχές της Λιβαδειάς.

Μετά από κατάλληλη συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκε ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης του, ο ανωτέρω εντόπιζε αρχικά οικίες, οι ένοικοι των οποίων απουσίαζαν και αφού παραβίαζε τις βοηθητικές θύρες, τα παράθυρα ή τις μπαλκονόπορτες αυτών, αφαιρούσε διάφορα αντικείμενα, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις, συνήθιζε να διαμένει σε αυτές, για μικρό χρονικό διάστημα, καταναλώνοντας τρόφιμα και ποτά που έβρισκε στο εσωτερικό τους.

Η λεία που είχε αποκομίσει, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ένα παλιό περίστροφο, ένα παλιό πιστόλι με ψεύτικη γεμιστήρα, ενδύματα και διάφορα λευκά είδη, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (8.000) ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις, καθώς και η ταυτοποίηση τυχόν συνεργών του.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

 

Share.

Leave A Reply