Τετάρτη, 21 Απριλίου

Μέτρα στήριξης ζητάει η επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ Λιβαδειάς

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Δίνουμε απάντηση στον κυβερνητικό εμπαιγμό!
Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για προστασία της υγείας μας, για αξιοπρεπές εισόδημα

Συνάδελφοι,

Η οργάνωση της πάλης μας, όπως έδειξαν και οι πανελλαδικές μέρες δράσης Σωματείων και Ομοσπονδιών σε πολλές περιοχές της χώρας, είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε την ζωή μας.

Να απαιτήσουμε εδώ και τώρα μέτρα για προστασία της υγείας μας και άμεσης στήριξης του εισοδήματος μας.

Κόντρα στην προκλητική λογική της ατομικής ευθύνης που προσπαθούν να μας περάσουν, η δραματική εξέλιξη της πανδημίας ξεμπροστιάζει την εγκληματική ευθύνη της κυβέρνησης που δεν πήρε κανένα ουσιαστικό και έγκαιρο μέτρο για την αντιμετώπιση της.

Αφού:

 • Δεν θωράκισε το ήδη σμπαραλιασμένο σύστημα Υγείας, από την χρόνια πολιτική υποβάθμισης, από αυτήν και τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτή την στιγμή είναι στα όρια του! Οι ΜΕΘ είναι πολύ κάτω από τις ανάγκες που υπάρχουν. Μόνο στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας όλες οι ΜΕΘ είναι κατειλημμένες στο 100%.

Τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι περίπου 30.000! Το 90% των προγραμματισμένων χειρουργείων έχει παγώσει, δηλαδή πλέον μιλάμε για σύστημα Υγείας μιας νόσου! Την ίδια ώρα οι ιδιωτικές κλινικές κάνουν πάρτι και από την καινούργια πελατεία εν μέσω πανδημίας και από τις επιδοτήσεις που παίρνουν από την κυβέρνηση, ενώ σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή θα έπρεπε να τις επιτάξει! Και μέσα σε όλα αυτά, η κυβέρνηση τόλμησε να φέρει στον προϋπολογισμό του 2021 μειωμένες δαπάνες για την Υγεία κατά 600 εκατομμύρια ευρώ!!!

 • Δεν πήρε μέτρα για την ασφαλή λειτουργεία των σχολείων.

Αντί να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών που πρόβαλλαν στους αγώνες τους, για μείωση των μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών, επαρκές προσωπικό καθαριότητας, έκλεισε τα σχολεία και ξεκίνησε την τηλεκπαίδευση, που όλοι βλέπουμε τι βιώνουν καθημερινά τα παιδιά μας μ΄ αυτήν την διαδικασία, ότι ακόμα χειρότερα. υπάρχουν και παιδιά που δεν μπορούν καν να έχουν πρόσβαση!

 • Άφησε στο απυρόβλητο τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Προτίμησε να κυνηγά με τη μεζούρα τους εστιάτορες, να ταράζει στα πρόστιμα τους μικρούς επαγγελματίες, να κλείνει τους περιπτεράδες, τις λαϊκές αγορές. Και την ίδια ώρα να μην γίνεται κανένας έλεγχος για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς! Δεκάδες, όμως, είναι οι καταγγελίες ότι δεν παίρνονται ουσιαστικά μέτρα στην ιδιωτική υγεία και στα γηροκομεία, σε εργοστάσια, ειδικά στα τρόφιμα – ποτά, σε Σούπερ-μάρκετ, σε καράβια της ακτοπλοΐας και αλλού. Με τους μεγάλους χώρους δουλειάς να αποτελούν τελικά την νούμερο 1 εστία υπερμετάδοσης!

Μέχρι που θα φτάσει η κοροϊδία;;;

Απαιτούμε εδώ και τώρα τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων:

 • Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Πλήρη εξοπλισμό κάθε νοσοκομείου και δομής ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ σε όλη τη χώρα. Κάλυψη των αναγκών όχι μόνο για τις περιπτώσεις COVID 19 αλλά για κάθε ασθένεια/θεραπεία.
 • Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.
 • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.

Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τις υποσχέσεις της

        Οι παλινωδίες της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας, η νέα κρίση και οι πολιτικές που τη συνοδεύουν, μας οδηγούν στην χρεοκοπία και το λουκέτο. Το lockdown εξανέμισε το εισόδημα, διογκώνει τα χρέη. Οι αναστολές πληρωμών, οι επιστρεπτέες προκαταβολές που λίγοι θα πάρουν, δεν καλύπτουν στο ελάχιστο την πτώση του τζίρου, τα έξοδα που παραμένουν στα ύψη, η εφορία παραμένει ίδια με πέρυσι.

     Μας λένε ότι οι διεκδικήσεις μας, για αφορολόγητο, για μείωση της φοροληστείας, για διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία, για επιδότηση των ατομικών ασφαλιστικών εισφορών- δήθεν δεν χωρούν στις αντοχές της οικονομίας, δεν μας πείθουν. Η οικονομία αντέχει όταν μοιράζουν δισεκατομμύρια  σε μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, βιομηχάνους, εφοπλιστές, ξενοδόχους, πολυκαταστήματα, τραπεζίτες, ακόμα και για νέους νατοϊκούς εξοπλισμούς;

Το μάρμαρο για ακόμα μια φορά θα το πληρώσουμε εμείς, 5 δις παραπάνω προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός από την φορολογία!

Αρκετά πληρώσαμε στην προηγούμενη κρίση. Δεν θα πληρώσουμε και πάλι για τα κέρδη βιομηχάνων, εφοπλιστών, ξενοδόχων, μεγαλεμπόρων, τραπεζιτών !

Αγώνας μαζικός για την επιβίωση, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες κάθε επαγγελματία και εργαζόμενου!

Καμία εμπιστοσύνη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες των εμπόρων και του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς που ουσιαστικά με την στάση τους στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική! Όλο αυτό το διάστημα δεν πήραν καμία πρωτοβουλία για διεκδίκηση μέτρων στήριξης των μικρών καταστημάτων! Να τους γυρίσουμε την πλάτη!

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά τον αγώνα μας γιατί είναι ο μόνος δρόμος που μας έχει απομείνει!

Διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση των παρακάτω δίκαιων αιτημάτων μας, πρώτα και κύρια για όσους τα έχουν περισσότερο ανάγκη, αυτούς που βρίσκονται σε αναστολή και  όσων έχουν μικρότερα εισοδήματα, κάτω των 12.000 ευρώ.

Απαιτούμε:

 • Την άμεση ένταξη όλων των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού
 • Την επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων
 • Τη διαγραφή τόκων, προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες. 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
 • Την επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
 • Την αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ μέχρι το Σεπτέμβρη. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.
 • Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.
 • Την απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.
 • Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.
Share.

Leave A Reply