Σάββατο, 10 Απριλίου

Νοσοκομείο Θήβας: «Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν …»

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 Με νέα παρέμβαση της η δημοτική παράταξη “Δημοτική Συνεργασία Ευθύνης” επανέρχεται στα προβλήματα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου της Θήβας και με αφορμή την αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θηβαίων ζητάει ενεργοποίηση των πολιτών και συνάντηση με τη ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Η ανακοίνωση της παράταξης:  

Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων , στις 30 Σεπτεμβρίου, είχε αποφασιστεί ομόφωνα η καταδίκη των υπευθύνων της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Θήβας καθώς και η υλοποίηση μιας σειράς αιτημάτων που θα έκαναν ομαλή τη λειτουργία του Νοσοκομείου Θήβας:

  • Στελέχωση Παθολογικής Κλινικής
  • Αυτόνομη λειτουργία Νοσοκομείου Θήβας
  • Λειτουργία Κέντρου Αιμοδοσίας
  • επαναλειτουργία ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.
  • Οργάνωση ΕΚΑΒ
  • Αξιοποίηση του υπάρχοντος και δωρηθέντος ιατρικού εξοπλισμού

Είχαμε προτείνει κάποιες κινητοποιήσεις- κορονοϊού επιτρέποντος- και απαιτήσαμε ως «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Ο κ. Δήμαρχος μας καθησύχαζε και μας διαβεβαίωνε για την ομαλή λειτουργία του καθώς και για τις διαβεβαιώσεις που είχε λάβει από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Σήμερα, μετά από 3 περίπου μήνες, η Παθολογική Κλινική έχει χρεωθεί  και την κλινική COVID  που λειτουργεί παράλληλα   και κάτω από το βάρος της πανδημίας  στο νοσοκομείο μας. Η συνεχιζόμενη και αυξανόμενη υποστελέχωση σε γιατρούς , η έλλειψη προσωπικού καθαριότητας, οι δικαιολογημένες  απουσίες , οι μετακινήσεις γιατρών σε άλλα νοσοκομεία για εφημερίες κλπ  δημιουργούν ένα ζοφερό τοπίο που τρομάζει πολίτες και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για την περίπτωση που επιδεινωθεί η πανδημία. Το σύστημα έχει  ξεπεράσει προ πολλού τα όριά του κι εμείς οφείλουμε να αντιδράσουμε άμεσα χωρίς να μας καθησυχάζουν τα ημίμετρα, οι προσωρινές «εφεδρείες», οι υποσχέσεις …

Έχουμε πειστεί πλέον ότι το Νοσοκομείο της Θήβας αλλά και το δημόσιο σύστημα υγείας δεν είναι στη φιλοσοφία και τους σχεδιασμούς του αρμόδιου υπουργείου. Οφείλουμε να δράσουμε- Δήμος Θηβαίων, φορείς, πολίτες- ώστε να αλλάξουμε τις προτεραιότητές τους και να μην δεχτούμε μοιρολατρικά την αποψίλωση και την υποβάθμισή του. Κατανοούμε τις δυσκολίες και είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε τις όποιες προσπάθειες  γίνονται προς την κατεύθυνση της αναβάθμισής του.

  Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 23 Δεκεμβρίου θα απαιτήσουμε να δεσμευτεί η δημοτική αρχή για συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας όπου θα ζητηθεί -με γρήγορες και μόνιμες διαδικασίες- η πλήρης λειτουργία των κλινικών και των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου Θήβας.  

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο των βουλευτών, του δήμου και των φορέων.  Είναι ευθύνη όλων μας. Ο καθένας μας ας αναλάβει την ευθύνη  που του αναλογεί …

 

   

Share.

Leave A Reply