Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου

Οινόφυτα: ξύλο σε μετανάστες αντί για τα δεδουλευμένα

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την επίθεση σε μετανάστη εργάτη που ζήτησε τα δεδουλευμένα του από εργολάβο της περιοχής των Οινοφύτων καταγγέλλει το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ν. Βοιωτίας.

Συγκεκριμένα, τονίζει: «Την προηγούμενη εβδομάδα δύο συνάδελφοι μετανάστες από το Πακιστάν πήγαν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους από γνωστό εργολάβο της περιοχής των Οινοφύτων. Εκείνος απάντησε με χειροδικίες που αποτέλεσμα είχαν τον, ευτυχώς, ελαφρύ τραυματισμό του ενός συναδέλφου και το σπάσιμο των γυαλιών του ενώ συνεχής ήταν η εξύβριση και οι απειλές. Το γεγονός με άμεση παρέμβαση του Συνδικάτου μας καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και ζητήθηκε να κινηθούν όλες οι νόμιμες ενέργειες. Μάλιστα και στο παρελθόν ο συγκεκριμένος εργολάβος έχει απασχολήσει τις αρχές.

Την Τετάρτη 27 Γενάρη ο ίδιος μαζί με άλλο ένα τσιράκι του πήγαν στο σπίτι του καταγγέλλοντα, τον ξαναχτύπησαν και φεύγοντας τον απείλησαν πως αν συνεχίσει θα ξανάρθουν για να του κάψουν το σπίτι. Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου για τις πρώτες βοήθειες και ύστερα μετέβη στο Αστυνομικό τμήμα Σχηματαρίου για να καταγγείλει και το νέο γεγονός.

Ως Συνδικάτο καταγγέλλουμε τα συγκεκριμένα περιστατικά και το συγκεκριμένο εργολάβο και ζητάμε άμεσα από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να κινηθούν ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι, πριν να είναι αργά.

Τέλος, τις ευθύνες τους πρέπει να αναλάβουν και οι εταιρείες που συνεργάζονται με το συγκεκριμένο εργολάβο, όπως μεγάλες αποθήκες σούπερ μάρκετ στην περιοχή των Οινοφύτων, γιατί ανέχονται και υποθάλπουν τέτοιου είδους εγκληματικές συμπεριφορές και ενέργειες».

Παράλληλα, οι δύο εργάτες με την υποστήριξη του Συνδικάτου έχουν προχωρήσει σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας Θήβας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης από το Συνδικάτο, τα δύο θύματα δέχτηκαν τηλεφώνημα από την εργολαβική εταιρεία ότι θα προβεί σε εξόφληση των δεδουλευμένων, αρκεί να αποσυρθούν οι καταγγελίες, κάτι που δεν έγινε δεκτό. Αντιθέτως, συνάδελφοι των θυμάτων εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε καταγγελίες για παρόμοια περιστατικά εκ μέρους της εργολαβικής εταιρείας.

«Θα βγουν στο φως και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, που είχαν μείνει κρυφές λόγω του φόβου. Ο μόνος τρόπος για τη δικαίωση είναι να βγουν στην επιφάνεια τα γεγονότα», αναφέρει εκπρόσωπος του Συνδικάτου. Σημειώνει ότι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν μειωμένο μεροκάματο, χάνουν τον 13ο και 14ο μισθό και δεν έχουν άδεια ή δεν πληρώνονται την άδειά τους, αλλά και πως δεν είναι μεμονωμένα τα περιστατικά εργοδοτικής βίας.

Share.

Leave A Reply