Παρασκευή, 16 Απριλίου

Ο Ανδρέας Τοουλιάς στο ΣΕΙΡΙΟ fm για την εξέλιξη της πανδημίας στη Στερεά Ελλάδα

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όσο αφορά την πανδημία του κορονοϊού, μίλησε το πρωί της Παρασκευής, στο ΣΕΙΡΙΟ fm, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για Covid 19  Ανδρέας Τοουλιάς.

Επεσήμανε ότι στη Στερεά Ελλάδα πάμε καλά, σε σχέση με άλλες περιφέρειες, καθώς είμαστε σε ποσοστό 1,59% των συνολικών κρουσμάτων της χώρας, 913 άνδρες και 692 γυναίκες.

Συνολικά στην περιφέρεια μας, από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί 1.606 κρούσματα, νοσηλεύτηκαν μέχρι τώρα 118 ασθενείς και σημειώθηκαν  15 θάνατοι, ποσοστό 0,65% των συνολικών θανάτων της χώρας. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 ετών, ενώ τα ενεργά κρούσματα σήμερα είναι 498.

Σχετικά με τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων  έχουν πραγματοποιηθεί 1.507 rapid test από την κινητή μονάδα της περιφέρειας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έχει σύμφωνα με τον κ. Τοουλιά και το γεγονός ότι, το τελευταίο διάστημα, τα πιο πολλά κρούσματα είναι στη παραγωγική ηλικία των 30 με 60 ετών, που σημαίνει πως είναι άτομα εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, είπε, “επεμβαίνουμε άμεσα και σε συνεργασία με το συντονιστή γιατρό της περιφέρειας, Α. Φωτόπουλο και τον γιατρό υγείας της κάθε επιχείρησης συντονίζουμε τον τρόπο δράσης γιατί δεν έχουμε σκοπό να κλείσουμε επιχειρήσεις, απλώς πρέπει να δίνουμε οδηγίες για το πως θα περάσουν πιο ανώδυνα τα κρούσματα τους”. Παράλληλα είπε πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την τήρηση των μέτρων προστασίας ωστόσο είναι δύσκολο να καλυφθούν όλες οι επιχειρήσεις λόγω του μεγάλου εύρους τους κυρίως στην περιοχή της Βοιωτίας.

Σχετικά με τη διαδικασία των ιχνηλατήσεων τόνισε χαρακτηριστικά ότι “ακροβατούμε λίγο στα όρια του νόμου, μπαίνουμε στην ιχνηλάτηση στα προσωπικά δεδομένα, έχουμε όμως συντονιστή γιατρό που ξεπερνάμε ίσως τα προσωπικά δεδομένα σε αυτό και μπαίνουμε αμέσως στην ιχνηλάτηση και στις καραντίνες από τη πρώτη στιγμή, μόλις πάρουμε τα ονόματα των κρουσμάτων, όσο πιο γρήγορα τα πάρουμε, τόσο πιο καλό αποτέλεσμα θα έχουμε”.  Σε αυτό το σημείο έκανε λόγο και για  καθυστερήσεις στην ενημέρωση από πλευράς του ΕΟΔΥ.

Όσον αφορά την κατάσταση στο χώρο της υγείας ο κ. Τοουλιάς ανέφερε ότι στα δύο νοσοκομεία αναφοράς σε Λαμία και Χαλκίδα, όλες οι ΜΕΘ, 21 τον αριθμό, είναι κατηλλειμένες κυρίως από ασθενείς οι οποίοι έχουν μεταφερθεί από άλλες περιφέρειες.

Τέλος αναφέρθηκε και στο σχέδιο του εμβολιασμού δηλώνοντας ότι η περιφέρεια θα έχει ενεργό ρόλο στη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων σημείωσε όμως με έμφαση ότι τα βασικότερο είναι να πειστούν οι πολίτες για την ανάγκη του εμβολιασμού γιατί υπάρχει και το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Share.

Leave A Reply