Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου σε Λιβαδειά και Θήβα

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπό βροχή και  με αυστηρή τήρηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας τιμήθηκε στη Λιβαδειά η εθνική επέτειος για τα 80 χρόνια από την 28η Οκτωβρίου του 1940.

Παρουσία του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού και περιορισμένου αριθμού των εκπροσώπων των τοπικών αρχών τελέστηκε δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη,

“Τιμούμε την επέτειο του ΟΧΙ, στη Λιβαδειά, που, όπως όλη η Στερεά, βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή του Αγώνα. Σε κάθε αγώνα.
Στη Λιβαδειά, που σήμερα δοκιμάζεται από την πανδημία, και για να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στον εχθρό που μπαίνει στο σπίτι μας, μέσα από τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ξέρουμε όλοι πως πρέπει να προφυλαχθούμε. Ας το κάνουμε με όλη μας την ψυχική δύναμη και την επιμονή” τόνισε στο μήνυμα του ο κ. Σπανός.
Με δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας  Γεώργιου και στη συνεχεία επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου και κατάθεση στεφάνων, πραγματοποιήθηκε ο φετινός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στη Θήβα, με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου, μετά το πέρας των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης, δήλωσε:
“Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης. Είναι η ημέρα που γράφτηκε μία από τις λαμπρότερες σελίδες της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας. Το “όχι” στον φασισμό στέλνει πολλαπλά μηνύματα και υπενθυμίζει σε όλους μας το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής και το πάθος με το οποίο οι Έλληνες πολέμησαν για την εθνική ανεξαρτησία και την ελευθερία. Πρέπει να παραδειγματιστούμε και να θυμηθούμε ότι ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε δυσκολία . Να στοχεύσουμε ψηλότερα και να αγωνιστούμε μαζί για ένα καλύτερο μέλλον. Χρόνια Πολλά Ελλάδα, Χρόνια Πολλά Έλληνες”.
Share.

Leave A Reply