Τρίτη, 2 Μαρτίου

Παραμένει “κόκκινη” η Βοιωτία- σε αυστηρό Lockdown έως την 1η Φεβρουαρίου

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μέχρι την 1η Φεβρουαρίου παρατείνονται τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στη Βοιωτία, όπως ανακοίνωσε, το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Το επιδημιολογικό ιικό φορτίο δεν έχει υποχωρήσει στον επιθυμητό βαθμό και μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον υφυπουργό, στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, υπάρχουν 114 ενεργά κρούσματα και από την ιχνηλάτηση έχουν προκύψει 182 στενές επαφές τους που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ενώ από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν σήμερα 16 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Για την απόφαση είχε προϊδεάσει ο εντεταλμένος για την πανδημία περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας, Ανδρέας Τοουλιάς. Μιλώντας στο ΣΕΙΡΙΟ Fm, είχε κάνει λόγο για αργή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων στη Βοιωτία.

Η νέα παράταση των αυστηρότερων μέτρων, για τρίτη εβδομάδα, είναι σίγουρο ότι εντείνει τη δυσαρέσκεια που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή κυρίως από την πλευρά αιρετών και εκπροσώπων του λιανεμπορίου.

Έκκληση Σπανού για τήρηση των μέτρων

Έκκληση για την τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας Υγείας απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  Φάνης Σπανός, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τα επιδημιολογικά δεδομένα περιοχών της Βοιωτίας και της Εύβοιας.

Η Ομάδα Διαχείρισης Covid-19 της Περιφέρειας εστίασε την τελευταία περίοδο στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, μετά την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας να εφαρμόσει επιπλέον μέτρα προστασίας της δημόσιας Υγείας.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 250 περίπου γρήγορα τεστ αντιγόνου COVID-19 (rapid tests) στον Ορχομενό, τα Άσπρα Σπίτια, τη Δομβραίνα, τις Θεσπιές, τις Πλαταιές και σε γηροκομεία της Θήβας και της Λιβαδειάς.

 

«Για μία ακόμη φορά βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας ελέγχου και περιορισμού του κορωνοϊού με την Ομάδα Διαχείρισης Covid-19 της Περιφέρειας. Για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη, όμως, θα πρέπει να συγκροτήσουμε μια ισχυρή συμμαχία με κάθε οικογένεια, με κάθε πολίτη.

Όλοι μας πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν πρόκειται για «περιοριστικά» μέτρα, αλλά για μέτρα προστασίας της δημόσιας Υγείας. Όλοι μας πρέπει να τηρήσουμε ευλαβικά τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού, για να βγούμε νικητές και με τις λιγότερες απώλειες από αυτή τη μάχη» δήλωσε ο Φάνης Σπανός.

«Την τελευταία περίοδο σαρώσαμε όλη τη Βοιωτία, από τα Άσπρα Σπίτια ως τη Δομβραίνα, και συνεχίσαμε σε πολλές περιοχές της Εύβοιας και της Φθιώτιδας. Εκτός από τους ελέγχους, ενημερώσαμε τους πολίτες για την ανάγκη σωστής τήρησης των μέτρων. Ζητήσαμε τη συμβολή όλων, ώστε να αρθούν -μια ώρα αρχύτερα- τα περιοριστικά μέτρα στη Βοιωτία και να μην επιδεινωθεί η κατάσταση στην Εύβοια» δήλωσε ο κ. Τοουλιάς.

Share.

Leave A Reply