Παρασκευή, 16 Απριλίου

Πληθώρα αντιδράσεων για το ολικό lockdown στη Βοιωτία

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έκπληξη, οργή, ερωτήματα και αντιδράσεις προκάλεσε το αιφνιδιαστικό το ολικό lockdown που ανακοινώθηκε για όλη τη Βοιωτίας με απόφαση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας, κ. Χαρδαλιά.

Μιλώντας στο ΣΕΙΡΙΟ fm ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός και η αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά σημείωσαν ότι η απόφαση πάρθηκε με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που δείχνουν επιβαρυμένη την κατάσταση, παρά τη μείωση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με την κ. Παπαθωμά, μέσα στο τελευταίο 15νθήμερο στη Βοιωτία υπάρχουν 180 τα ενεργά κρούσματα,  με 476 (καραντίνες)και μέσο όρο ηλικίας των κρουσμάτων τα 44 έτη.

Σημείωσε ιδιαίτερα ότι τα αυστηρότερα μέτρα περιορισμού συνδέονται και με τη μεγάλη κινητικότητα μεταξύ Λιβαδειάς και Θήβας, σε ποσοστό 65%, από εργαζόμενους σε εργοστάσια.

Μετακινήσεις όμως που θα συνεχιστούν καθώς, σύμφωνα με την κ. Παπαθωμά επαφίεται στους εργοδότες εάν θα δώσουν άδεια στους εργαζόμενους.

Έντονη κριτική δέχθηκε και ο δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου από με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γρηγόρη Παπαβασιλείου ο οποίος σε ανακοίνωση του αναφέρει:

«Αδικαιολόγητη και ξαφνική απόφαση για lockdown στην Βοιωτία με ελάχιστα κρούσματα αναστάτωσε και προβλημάτισε τους πολίτες της Βοιωτίας.

Ποιος είναι ο λόγος που πάρθηκε μια τέτοια απόφαση, καταδικάζοντας άδικα τον νομό μας και ιδιαίτερα τον Δήμο Θηβαίων ο οποίος δεν παρουσιάζει αύξηση κρουσμάτων;

Περιμένουμε εξηγήσεις απ’ τους υπεύθυνους που δεν φρόντισαν τουλάχιστον να μας ενημερώσουν».

Εξηγήσεις ζητάει και ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Τραμπάκουλος:

«Στις ειδήσεις του STAR κατά τις 3 ο δήμαρχος έλεγε ότι η εικόνα που έχει για τον Δήμο Θηβαίων μάς επιτρέπει να είμαστε ήσυχοι και ασφαλείς.

Δύο ώρες μετά μάς έβαλαν σε σκληρό lockdown.

Φαίνεται ότι δεν έχει τη σωστή εικόνα των κρουσμάτων του δήμου μας ή δεν έχει ενημέρωση από τους αρμόδιους.

Εκτός κι αν ισχύουν αυτά που λέει οπότε ο Δήμος Θηβαίων δεν πρέπει να μπει στα σκληρά μέτρα».

Στην απάντηση του ο δήμαρχος Θηβαίων αναφέρει:

«Θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και ειδικά οι επικεφαλής είναι ενημερωμένοι πως οι αποφάσεις την πολιτικής προστασίας λαμβάνονται μετά από τις εισηγήσεις των επιδημιολογιών και σε καμία περίπτωση δεν συμμετέχουν οι δήμαρχοι στην λήψη αυτών των αποφάσεων όπως έγινε εν προκειμένω. Πιστεύω ότι δεν είναι ώρα να χαϊδεύουμε αυτιά των ψηφοφόρων μας αλλά αντιθέτως είναι ώρα να επιδείξουμε ευθύνη και σοβαρότητα απέναντι στους συνανθρώπους μας. Απευθύνω έκκληση για στοιχειώδη σοβαρότητα στις δύσκολες ώρες που βιώνουμε όλοι μας. Εγώ προσωπικά και φυσικά όλος ο Δήμος και πιστεύω και σύσσωμη η αντιπολίτευση θα είμαστε παρόντες συνδράμοντας και παρέχοντας οποιαδήποτε βοήθεια και αν χρειαστεί!!»

Στη Λιβαδειά δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος στοχοποιεί το δήμαρχο Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα εξαιτίας της παρουσίας του στη λειτουργία των Θεοφανείων.

Το «Πρώτο Θέμα» υποστηρίζει πως «κατάργηση του απαγορευτικού της κυβέρνησης για τις εκκλησίες με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανείων στη Λιβαδειά, έγινε με τις ευλογίες των εκπροσώπων της δημοτικής Αρχής και τοπικών παραγόντων, οι οποίοι παρευρέθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό μαζί με πλήθος κόσμου.»

Ακόμη, τονίζει πως κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων των Θεοφανείων, ανάμεσα στους πιστούς που προσήλθαν στις εκκλησίες ήταν «ο δήμαρχος Λεβαδέων, Ιωάννης Ταγκαλέγκας, μαζί με τον στενό συνεργάτη του, Δημήτρη Σάκκο, όπως διαπιστώνεται και από το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στα τοπικά sites.»

Ακόμη, το αθηναϊκό δημοσιογραφικό site κάνει λόγο για μη τήρηση των μέτρων από ορισμένους κληρικούς κατά τη διάρκεια των Θεοφανείων, αναφέροντας «O Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδειάς, Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και τη δοξολογία του καθαγιασμού των υδάτων εντός του ναού, ωστόσο κάποιοι ιερείς απέφυγαν να φορέσουν μάσκες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν τηρήθηκαν ούτε οι απαραίτητες αποστάσεις. Τόσο ο δήμαρχος, όσο και ο προϊστάμενος του ιδιαίτερου γραφείου του, μαζί με τον διευθυντή της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου, Γιώργο Καλλιαντάση έλαβαν αντίδωρο μαζί με τους υπόλοιπους πιστού.»

Όσον αφορά τον κ. Καλλιαντάση, αρνήθηκε ότι παρευρέθηκε στη λειτουργεία, έκανε λόγο για γκεμπελικές μεθόδους  και γνωστοποίησε ότι προσφεύγει νομικά κατά του δημοσιεύματος.

Ο δήμαρχος Λεβαδέων αναμένεται να απαντήσει σε συνέντευξη τύπου στις 12.30 σήμερα.

Share.

1 Σχόλιο

  1. Μα τι σοκ! Σοβαρά τώρα αναρωτιέστε γιατί;;!!! Επειδή δεν έχετε μαζευτεί μέσα, στην Αράχωβα παει κ έρχεται ο κόσμος και στο λιβάδι ανοιχτές ταβέρνες. Εκκλησίες ανοιχτές και συνωστισμός παντού. Είναι να απορεί κανεις, γιατί μπήκε σε καραντίνα η Βοιωτία… Αλλα και εδω η καραντίνα επιλεκτική ειναι, ριχνετε κλήσεις στον κοσμακη και αυτους με τις.κορβετ και τα ακριβά τζιπ τίποτα.

Leave A Reply