Σάββατο, 10 Απριλίου

Πούλου για την παύση πρακτικής στις κοινωνικές δομές ΟΤΑ

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ερώτηση στη Βουλή, κατέθεσε η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου, την οποία συνυπογράφουν 41 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφορικά με τα σοβαρά προβλήματα που εντοπίζονται στις κοινωνικές δομές των Δήμων μετά την αναστολή της πρακτικής άσκησης που πραγματοποιούσαν σε αυτές φοιτητές/-τριες και σπουδαστές/-τριες.

Στην ερώτηση της υποστηρίζει ότι:

Δεν αποτελεί μυστικό ότι, λόγω της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεγάλος αριθμός των δημοτικών δομών που παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες –όπως είναι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί– καταφέρνουν να λειτουργούν και λόγω της φιλότιμης εργασίας που προσφέρουν φοιτητές/-τριες και σπουδαστές/-τριες στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης.

Η προχειρότητα στον σχεδιασμό των μέτρων υγειονομικής προστασίας συνεχίζεται, αφού οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί Σταθμοί παραμένουν ανοιχτοί, ενώ η πρακτική άσκηση αναστέλλεται. Καμία πρόβλεψη για τη σωστή λειτουργία των δομών, καμία πρόβλεψη οικονομικής βοήθειας σε αυτούς τους νέους/ες και τις οικογένειές τους που θα επιβαρυνθούν με την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της αναγκαίας πρακτικής για την άσκηση του επαγγέλματός τους.

Τέλος η κ. Πούλου καλεί  τους συναρμόδιους Υπουργούς να πάρουν μέτρα προκειμένου να μην διασαλευτεί η ομαλή λειτουργία των κοινωνικών δομών των Δήμων από την αναστολή της πρακτικής άσκησης.

Share.

Leave A Reply