Πέμπτη, 22 Απριλίου

Σπανός: «Συνεχίζουμε με νέες στρατηγικές επιλογές για τη Στερεά Ελλάδα»

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μέσω τηλεδιάσκεψης και  με μια σειρά από σημαντικά θέματα που αφορούν σε στρατηγικές επιλογές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την Πολιτική Προστασία, το Περιβάλλον και την αποκατάσταση δημόσιων υποδομών από τη φυσική καταστροφή «Ιανός» καθώς και για νέα έργα και χρηματοδοτήσεις στον αγροτικό τομέα και στη βελτίωση του οδικού δικτύου, συνεδρίασε, εις διπλούν  την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου στη Λαμία, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας. Η πρώτη συνεδρίαση αφορούσε εκκρεμή θέματα της προηγούμενης συνεδρίασης του.

Προ ημερήσιας διάταξης, o Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός και ακολούθως ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τον Covid-19 Ανδρέας Τοουλιάς ενημέρωσαν τους Περιφερειακούς Συμβούλους για την εξέλιξη της πανδημίας στη Στερεά Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο κ. Σπανός τόνισε ότι συμμερίζεται τις αγωνίες των πολιτών και κυρίως των επαγγελματιών, οι οποίοι συνεχίζουν να βιώνουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, και τόνισε ότι θα εξαντληθούν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υποστήριξή τους. Επίσης, δήλωσε ότι θα αυξηθούν οι δειγματοληψίες από την κινητή μονάδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα.

Το σώμα ενέκρινε με αυξημένη πλειοψηφία το σχέδιο «Δάρδανος» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών λόγω πλημμυρικών φαινομένων, που συνέταξε η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας. Επιπλέον, συγκροτήθηκε η Περιφερειακή Επιτροπή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Στερεάς Ελλάδας.

Στη δεύτερη συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενέκρινε την ένταξη νέων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 42.565.000 €, για την αποκατάσταση υποδομών από την φυσική καταστροφή «Ιανός» που έπληξε τους Δήμους Λαμιέων, Μακρακώμης και Δομοκού της ΠΕ Φθιώτιδας στις 18 Σεπτεμβρίου 2020, καθώς και για την αποκατάσταση των υποδομών από την φυσική καταστροφή που έπληξε τον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης- Αγίας Άννας της ΠΕ Εύβοιας στις 4 και 5 Απριλίου 2020 (1.000.000 €).

«Πράσινο φως» δόθηκε επίσης και για τρία ακόμη σημαντικά έργα:

  • Τον καθαρισμό των αρδευτικών καναλιών της Κωπαϊδας, προϋπολογισμού  929.508 €.
  • Τη συντήρηση του οδικού δικτύου της ΠΕ Ευρυτανίας,, προϋπολογισμού 2.280.000 €.
  • Τον καθαρισμό ρεμάτων της ΠΕ Βοιωτίας για τα έτη 2021 – 2022, προϋπολογισμού 685.148 €.

«Συνθετικά και στρατηγικά, αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της Περιφέρειάς μας. Προκλήσεις για την υγεία, την ασφάλεια αλλά και την ανάπτυξη, στις οποίες απαντούμε με οραματικό σχεδιασμό αλλά και πρακτικές λύσεις. Αυτό πετύχαμε και στη σημερινή μας συνεδρίαση», δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.

Αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηλίας Σανίδας τόνισε: «Κοινή συνισταμένη όλων μας παραμένει ο δημιουργικός διάλογος και η κοινή πορεία με στόχο την επίλυση σημαντικών θεμάτων. Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και σημερινή εξαιρετικά παραγωγική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.»

Share.

Leave A Reply