Κυριακή, 11 Απριλίου

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ ο Σ.Ε.ΟΤΑ Λιβαδειάς με εθελοντική αιμοδοσία

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με διαφορετικό τρόπο θα συμμετάσχει στην απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς που καλεί σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς.

Η ανακοίνωση του:

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς , συμμετέχει στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 26-11-2020 , διεκδικώντας:

  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.
  • Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
  • Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία. Δεν πρόκειται να το εφαρμόσουμε! Θα το καταργήσουμε στην πράξη!
  • ΑΠΟΧΗ από κάθε ηλεκτρονική ψηφοφορία σε όλο το Δημόσιο για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Δεν καταθέτουμε ψηφοδέλτια, αποσύρουμε αυτά που ήδη κατατέθηκαν. Να δοθεί τώρα παράταση στη θητεία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Ταυτόχρονα συνυπολογίζοντας τις ειδικές συνθήκες λόγω της έξαρσης της πανδημίας στη χώρα , καλεί τα μέλη του σε μία συμβολική αλλά ταυτόχρονα και ουσιαστική δράση : να προσέλθουν και να δώσουν αίμα στο νοσοκομείο Λιβαδειάς , σε ένα χρονικό σημείο που οι ανάγκες για αίμα είναι ακόμα πιο επιτακτικές.

Σε αντίστοιχη πρωτοβουλία καλεί και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στη Βοιωτία, με εθελοντική αιμοδοσία και στα δύο νοσοκομεία της Βοιωτίας.

Share.

Leave A Reply